Ikiaikainen kahtiajako historiaan Kokkolan jalkapallossa: Veikkausliigaan noussut KPV ja Kakkosen GBK allekirjoittivat yhteistyösopimuksen

Kokkolassa kahden perinteikkään jalkapalloseuran pitkään viritteillä ollut yhteistyö saa tuulta purjeisiinsa, kun KPV ja GBK solmivat edustusjoukkueiden välisen yhteistyösopimuksen. Tavoitteena on helpottaa ja parantaa pelaajien liikkumista seurojen välillä. Sopimus kattaa kauden 2019.

Kokkolan Pallo-Veikot
Kuvassa KPV:n puolelta seuran pääomistaja Matti Laitinen, manageri Tapani Moilanen ja päävalmentaja Jarmo Korhonen. GBK-leiristä asiasta tiedottivat valmentaja Ilkka Jäntti, joukkueenjohtaja Jonas Nyberg ja seuran puheenjohtaja Hans-Erik Sund.
Kuvassa KPV:n puolelta seuran pääomistaja Matti Laitinen, manageri Tapani Moilanen ja päävalmentaja Jarmo Korhonen. GBK-leiristä asiasta tiedottivat valmentaja Ilkka Jäntti, joukkueenjohtaja Jonas Nyberg ja seuran puheenjohtaja Hans-Erik Sund.Kalle Niskala / Yle

Kokkolalaisseurat uskovat yhteistyön palvelevan aiempaa paremmin myös alueen pelaajien etuja. Lisäksi sopimuksen toivotaan tuovan lisää mahdollisuuksia huippujalkapalloilun kehittämiselle kaupungissa.

Pelaajien siirrot sovitaan tapauskohtaisesti yhteistyössä joukkueiden valmentajien kesken, eikä sopimus tuo pakottavia velvoitteita kummallekaan seuralle.

– Valmennukset keskustelevat keskenään jokaisesta yksittäisestä pelaajasta ja hänen liikkumisestaan seurojen välillä. Toteamme yhdessä mikä on missäkin vaiheessa hyvä ratkaisu. Silloin siirtoja voi tapahtua, pohtii KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen.

Yhteistyötä on viritelty kulisseissa jo parin vuoden ajan, mutta KPV:n nousu liigaan kauden 2018 päätteeksi pisti vauhtia asian sopimiselle.

– Se on vähän vaikea sanoa, milloin yhteistyön virittäminen on tarkalleen alkanut, mutta kyllähän siitä on jonkin verran puhuttu nyt joitakin vuosia. Lopulta asia konkretisoitui KPV:n liiganousun takia. Se tekee yhteistyön oikein mielekkääksi, selvittää GBK:n puheenjohtaja Hans-Erik Sund.

Yhteistyö tukee pelaajien kehitystä

Molemmat joukkueet toivovat, että yhteistyö saadaan joustavaksi ja molempia seuroja palvelevaksi tavaksi auttaa pelaajia. Sekä Korhonen että Sund korostavat alueen pelaajien saamaa hyötyä yhteistyöstä.

– Meillä on pelipaikkoja jaossa huomattavasti enemmän kuin tähän asti on ollut. Pelaajapolkua saadaan yhtenäisemmäksi, minkä lisäksi jokainen pelaaja pääsee pelaamaan mahdollisimman paljon ja oikealla tasolla. Näin kokkolalaisia pelaajia pääsee mahdollisimman pitkälle ja pelaamaan mahdollisimman korkealla tasolla, sanoo Korhonen.

– Pelaajat saavat nyt hyvän mahdollisuuden kehittyä. Tarkoitushan on, että pelaajasiirrot tulevattapahtumaan joukkueiden tarpeiden mukaan. Jos siirto on mielekäs kummallekin osapuolelle, valmentajat puhuvat asiasta keskenään ja sitten vasta siirto toteutuu. Allekirjoitettu sopimus mahdollistaapelaajan siirtymisen seurasta toiseen lyhyessä ajassa.

Veikkausliigaan nousu vauhdittanut KPV:n kausikorttien myyntiä

Moni viisikymppinen ostaa moottoripyörän – kokkolalaismies osti futisjoukkueen, mutta korjaa silti jääkaappinsa jesarilla

Keskuskenttää kohennetaan liki miljoonalla – Kokkolan valtuustossa ei soraääniä kuultu

KPV:n nousun taloudellisesti mahdollistanut Laitinen lupasi hyviä uutisia kotikentän olosuhteisiin lähiaikoina – vuosien urakka sai tunteet purkautumaan: "Valtava harppaus"

KPV:n kannattajille tuli Turussa itku ja joulupukki samana iltana – "On itketty enemmän kuin elämässä yhteensä"

Riemu repesi vihreäpaidoissa: KPV nousi Veikkausliigaan ja fanit hullaantuivat Kokkolassa

Lähes 30 vuoden odotus ohi! KPV nousee Veikkausliigaan