Kuljettaja ja kyydissä ollut lapsi kuolivat rajussa kolarissa Sodankylässä – ohittamaan lähtenyt venäläisauto törmäsi rekkaan

Onnettomuudessa loukkaantui kolme ihmistä, joista kaksi vakavasti.

onnettomuudet
Kakslauttasen maanantaisessa liikenneonnettomuudessa venäläinen henkilöauto törmäsi ohitustilanteessa vastaantulleeseen suomalaiseen rekkaan.
Video onnettomuuspaikalta.

Kaksi ihmistä on kuollut ja kolme loukkaantunut henkilöauton ja rekan nokkakolarissa Sodankylässä. Onnettomuus tapahtui Ivalontiellä Kakslauttasen eteläpuolella 10.30 aikaan maanantaina.

Paikallisen poliisin mukaan onnettomuus tapahtui, kun Venäjän rekisterissä ollut henkilöauto lähti ohittamaan edellä ajanutta rekkaa, ja törmäsi vastaantulevan rekan keulaan.

Poliisin mukaan törmäys oli raju. Paikalla olleen poliisin mukaan onnettomuudessa kuolivat henkilöauton mieskuljettaja ja takapenkillä ollut kolmevuotias lapsi.

Kakslauttanen kartalla.
Onnettomuus tapahtui Kakslauttasen eteläpuolella.Yle Uutisgrafiikka

Normaalit ajo-olosuhteet

Venäläisauto oli matkalle pohjoisen suuntaan. Toinen raskaista ajoneuvoista oli Postin rekka.

Onnettomuuspaikalla tieosuus oli suora ja näkyvyys hyvä. Poliisin mukaan nelostie oli hiekotettu ja tiellä oli normaali talviajokeli.

Vammoja saaneista kaksi on loukkaantunut vakavasti ja kaksi lievästi. Loukkaantuneet on kuljetettu sairaalahoitoon, ainakin osa heistä Oulun yliopistolliseen sairaalaan.

Sodankylän Kakslauttasen liikenneonnettomuus sulki Nelostien maanantaina kerryttäen vajaan parin kilometrin autojonon.
Sodankylän Kakslauttasen liikenneonnettomuus sulki Nelostien maanantaina kerryttäen vajaan parin kilometrin autojonon.Kaija Länsman / Yle

Nelostie oli useita tunteja suljettu liikenteeltä onnettomuuspaikalla, ja paikalle kertyi noin 1,5 kilometrin autojono. Kello 14 jälkeen liikenne pääsi palaamaan normaaliksi.

Linja-auton kuljettaja Jyrki Ruokanen odotti jonossa monien muiden tavoin. Vuoro pääsi jatkamaan matkaansa 1,5 tuntia aikataulusta myöhässä.

Hänen mukaansa ajokeli oli ollut koko päivän hyvä.

– Keli on tosi hyvä nyt: aivan pikku pakkanen, tie on täysin kuiva ja siinä on vielä eilisen hiekotukset, Ruokanen kuvailee.

Tie suljetaan onnettomuuspaikalla 19.30, jolloin rekka nostetaan ojasta.

Toinen Kakslauttasen onnettomuudessa mukana olleista rekoista kuljetti postia.
Toinen Kakslauttasen onnettomuudessa mukana olleista rekoista kuljetti postia.Kaija Länsman / Yle

Korjattu kello 16 onnettomuudessa loukkaantuneiden määrä neljästä kolmeen.