Amerikkalaispelaaja halusi kotiin "perhesyihin" vedoten – siirtyikin heti Kreikkaan

KTP Basketin Matt Williams siirtyi viikonloppuna kreikkalaisen GS Kymisin riveihin. Kotkalaisseurassa ihmetellään pelaajan ja hänen agenttinsa toimintaa.

koripallo
Koripallo lattialla.
Yle

Korisliigassa toisena olevassa KTP Basketissa ihmetellään amerikkalaispelaaja Matt Williamsin käytöstä.

Williams kertoi kotkalaisseuralle torstaina halustaan purkaa tämän kauden kattanut sopimuksensa. Williamsin mukaan hänelle on tulossa perheenlisäystä ja hän halusi siksi palata takaisin Yhdysvaltoihin.

Yllättävä sopimus Kreikkaan

Viime kaudella NBA-seura Miami Heatissakin muutamassa ottelussa pelannut Williams pelasi vielä perjantaina Kauhajokea vastaan. Hänen oli tarkoitus matkustaa takaisin kotiin lauantaina.

Matka ei kuitenkaan vienyt valtameren toiselle puolelle, vaan Kreikkaan. Williams solmi vuoden mittaisen sopimuksen GS Kymis -seuran kanssa. Joukkue on tällä hetkellä Kreikan liigassa viimeisenä.

KTP Basketin julkaisemassa tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) ei säästellä sanoja. Williamsin toimintaa kuvaillaan ala-arvoiseksi ja valheelliseksi.

Amerikkalaispelaajien lähtö kesken kauden "perhesyiden" vuoksi on vuosien aikana tullut tutuksi KTP:n puheenjohtajalle Jyrki Lindströmille. Tiedon kreikkalaisseuran kanssa solmitusta sopimuksesta KTP sai toiselta pelaaja-agentilta.

– Ei sitä kerrottua syytä tarvitse ensialkuun epäillä. Ensimmäinen puhelu antoi kuitenkin pientä vihiä tulevasta. Muistutimme pelioikeuden säilyvän edelleen meillä, jolloin alkoi ääni vähän värisemään ja hän kertoi toisen puhelun odottavan. Seuraavan puhelun saimmekin sitten agentilta.

– Pelaamme reilua ja avointa peliä. Vuosien varrella pelaajia on lähtenyt kesken kauden, kun he ovat avoimesti siitä kertoneet. Emme halua olla kenenkään urakehityksen tiellä. Joskus ei vain olla valmiita puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä, vaan keksitään jotain typeriä verukkeita, kertoo Lindström.

"Tähän suuntaan on turha enää soitella"

Lindströmin mukaan Williamsin oli muutenkin vaikea sopeutua eurooppalaiseen pelityyliin. Pelillisten asioiden lisäksi päänvaivaa aiheutti pelaaja-agenttien jatkuva vaihtuminen.

Williamsin sopimuksessa ei ollut niin sanottua ulososto-kohtaa, jolloin kreikkalaisseura olisi joutunut maksamaan KTP:lle pelaajan oikeuksista. Tästä huolimatta jonkinlainen korvaus on maksettu ja sen pitäisi kuitata uuden pelaajan hankkimisesta koituvat kulut.

Williamsin lisäksi täyslaidallisen saa myös hänen agenttinsa.

– Sekä minun että valmentajien puolesta on tehty voimallisin sanankääntein selväksi, että tähän suuntaan on turha enää soitella, toteaa Lindström.