1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Vasemmistoliitto hyllyttäisi Jouko Turton Turun kaupunginteatterin remonttisotkujen jatkoselvittelyn ajaksi

Jaakko Lindfors (vas) ehdottaa kaupunhallitukselle tarkempaa tutkimusta kustannusylityksistä.

Turku
Kaupunginteatteri
Viivi Sihvonen / Yle

Turun Vasemmistoliitto vaatii tehokkaampia jatkotoimia kaupunginteatterin laajennus- ja peruskorjaushankkeen kustannusylityksen selvittämiseksi. Jaakko Lindfors (vas.) kertoo esittävänsä kaupunginhallitukselle entisen kiinteistötoimialan johtajan Jouko Turton toimien tarkempaa tutkimista. Lisäksi Turto pitäisi pidättää virastaan selvityksen ajaksi.

Kaupunginteatterin remontti ylitti alkuperäisen kustannusarvionsa noin 20 miljoonalla eurolla. Kaupunki on teettänyt hankkeesta sisäisen selvityksen ja vastuunjakotaulukon. Lindforsin mielestä kyseiset toimenpiteet ovat riittämättömiä.

– Teatteriremontin suunnitelmissa on havaittu puutteita, joista oli vastuussa Turton johtama kiinteistötoimiala. Sen lisäksi toimiala ei ole reklamoinut kyseisistä puutteista ja jätti jatkosuunnittelun kilpailuttamatta.

– Kyse on niin suuren mittaluokan virheistä, että ne ovat aiheuttaneet huomattavaa taloudellista vahinkoa Turun kaupungille, painottaa Lindfors.

Vasemmistoliitto linjasi kantansa sunnuntai-iltana valtuustoryhmän ja kunnallisjärjestön yhteisen työvaliokunnan kokouksessa. Lindforsin mukaan päätös oli yksimielinen. Jatkoselvityksen ja Turton viraltapanomenettelyn lisäksi puolue vaatii teatteriremonttiin liittyvien selvitysten viemistä valtuuston käsiteltäväksi.

– Jos esitykseni menee läpi kaupunginhallituksessa, niin tarkennetun selvityksen valmistuttua pitäisi tehdä uusi arvio siitä, pitäisikö ottaa käyttöön muita virkamiesoikeudellisia toimia, toteaa Jaakko Lindfors.

Jouko Turto toimii nykyisin Turun kiinteistökehitysjohtajana. Yle Turku ei tavoittanut häntä kommentoimaan asiaa.

Kaupunginhallitus käsittelee teatterihankkeen kustannusnoususta tehtyjä selvityksiä maanantaina. Pohjaehdotuksena on, että ne merkitään tiedoksi.

Lue seuraavaksi