Norjan poliisi vahvisti lumivyöryssä kuolleiden henkilöllisyydet

Poliisin mukaan vyöryssä kuolivat 29-, 32- ja 36-vuotiaat suomalaismiehet sekä 29-vuotias ruotsalaisnainen.

lumivyöryt
Armeijan helikopteri saapui Tamokdaleniin 4. tammikuuta.
Terje Bendiksby / AFP

Norjan poliisi on julkaissut (siirryt toiseen palveluun) lumivyöryssä menehtyneiden kolmen suomalaismiehen ja yhden ruotsalaisnaisen nimet ja valokuvat.

Suomalaiset uhrit ovat Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36) ja André Stenfors (32). Ruotsalainen uhri oli 29-vuotias Disa Bäckström.

Kuvat kolmesta kadonneesta suomalaisesta Norjan tunturilla
Lumivyöryssä kadonneet Mikael Sten, Niklas Nyman ja André Stenfors.Politiet.no / Yle Uutisgrafiikka

Tiedot on julkaistu omaisten luvalla. Omaiset kiittävät pelastusmiehistöjä, hoitohenkilökuntaa, poliisia ja paikallista kriisiapua antavaa henkilöstöä saamastaan avusta. He lähettävät myös kiitokset Balsfjordin kunnalle.

Norjan viranomaiset ovat etsineet heitä viime viikon keskiviikosta lähtien sen jälkeen, kun heidän ilmoitettiin kadonneen Blåbärsfjellet-tunturin alueella, missä oli tapahtunut suuri lumivyöry.

Karttagrafiikka
Yle Uutisgrafiikka

Etsintöjä on haitannut tuulinen sää. Myöskään tänään maanantaina etsintöjä ei ole voitu tehdä.

Poliisi on todennut, että kadonneet ovat kuolleet. Heidän jäljiltään, lumen peittämältä vuorenrinteeltä on paikallistettu kaksi hälytinlaitetta, joita tunturissa liikkuvat käyttävät mahdollisten pelastustehtävien helpottamiseksi.

Nelikko oli osallistunut vuorikiipeilykurssille Lyngenin alueella (suom. Yykeä). Kurssin jälkeen he olivat päättäneet lähteä vaellukselle Blåbärsfjelletille, kertoo poliisi.

Lisää aiheesta:

Yle Norjan turmapaikalla: Helikopterit Blåbærfjelletin yllä ovat hiljenneet Norjan poliisi: Emme usko löytävämme heitä elossa – Pelastusoperaatio muuttuu kuolleiksi oletettujen etsintäoperaatioksi