Mediat: Kim Jong-un jälleen matkalla Pekingiin tapaamaan Kiinan presidenttiä

Kyseessä olisi neljäs kerta, kun Pohjois-Korean johtaja ja Xi Jinping tapaavat.

Kim Jong-un
 Xi Jinping ja Kim Jong-un.
Xi Jinping ja Kim Jong-un tapaamisessaan Pekingissä 20. kesäkuuta 2018.KCNA / EPA

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on matkalla Kiinaan tapaamaan presidentti Xi Jinpingiä, kertoo eteläkorealainen media.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Hankyoreh-sanomalehti viitaten anonyymiin lähteeseen.

Etelä-Korean Yonhap-uutistoimiston mukaan Kiinan rajan on ylittänyt pohjoiskorealainen erityisvarusteltu juna, jonka mukana on mahdollisesti korkea-arvoinen viranomainen.

Kiinan rajakaupungissa Dandongissa sijaitsevan rautatieaseman ympärillä on Yonhapin mukaan lukuisia turvallisuusviranomaisia ja heidän ajoneuvojaan.

Kim matkusti viime vuonna yhteensä kolme kertaa Kiinaan tapaamaan presidentti Xi Jinpingiä. Tapaamiset olivat ennen ja jälkeen Kimin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tapaamisen.

Aiemmin maanantaina eteläkorealainen sanomalehti Munhwa Ilbo uutisoi, että Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean viranomaiset ovat tavanneet viime aikoina useita kertoja Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa. Lehden mukaan keskusteluissa on suunniteltu Trumpin ja Kimin välistä tapaamista.

Lisää aiheesta:

19.6.2018: Pohjois-Korean Kim matkusti jo kolmannen kerran Kiinaan tänä vuonna – presidentti Xi ylistää Singaporen-tapaamista

8.5.2018: Pohjois-Korean Kim Jong-un yllätysvierailulla Kiinassa: "Meillä ei ole tarvetta ydinaseille, jos tietty taho lopettaa uhkaamisemme"

28.3.2018: Pohjois-Korean johtaja vahvisti Pekingissä: Kim halukas huippukokoukseen Trumpin kanssa

Lähteet: Reuters, AFP