Porin Liisantorin jättivalot häikivät liikaa lähitaloja – kaupunki aikoo himmentää valaistusta

Porin Liisantorin lähiliikuntapaikan valoista on tullut kaupungille lukuisia valituksia.

Pori
Kirkas valo palaa liikuntakentän laidalla.
Liisantorin uudet valot ovat poikineet runsaasti palautetta kaupungille.Jenni Joensuu / Yle

Porin Liisantorin uuden lähiliikuntapaikan valaistus hiertää lähitalojen asukkaita. Osa lähitalojen asukkaista on valittanut kaupungille, että uudet valot paistavat häritsevän kirkkaasti kerrostalojen asuntoihin.

Kaupungille on tullut valoista lukuisia valituksia asukkailta ja isännöitsijöiltä. Tämän vuoksi valoja on välillä pidetty pimeinä, mikä puolestaan on ihmetyttänyt Liisantorin jääkentän luistelijoita. Nyt valot taas palavat.

– Kenttä on melko suuri ja valot on jouduttu mitoittamaan pinta-alan mukaan. Siksi yksittäinen valopiste on melko tehokas, kertoo kaupungin infran kunnossapito- ja toimintayksikön esimies Ismo Ahonen.

Jatkossa valoja himmennetään

Runsaan palautteen vuoksi kaupunki on tilannut himmentimen, jolla valaisimien valoteho pystytään puolittamaan. Tarvittaessa voidaan Ahosen mielestä pitää myös osa valaisimista pois päältä.

– Toivon nyt puolin ja toisin joustoa. Olemme saaneet hienon uuden lähiliikuntapaikan kaupungin keskustan tuntumaan.

700 000 euron liikuntapaikka

Liisantorilla avattiin marraskuussa aidattu tekonurmikenttä. Lisäksi kentälle on asennettu ulkokuntoiluvälineitä ja kiipeilyteline. Tänä vuonna alueelle on vielä tulossa muun muassa tekojääradan jäähdytyskoneisto.

Kaupunki sai lähiliikuntapaikan rakentamisen ensimmäiseen vaiheeseen 80 000 euroa valtionavustustukea. Lisäksi Porin Lasten ja Nuorten suojelusäätiö lahjoitti lähiliikuntapaikan tekonurmikentän rakentamiseen 200 000 euroa. Ensimmäinen rakennusvaihe maksoi kaikkiaan noin 700 000 euroa.