1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. eduskunta

Nykyisellä eduskunnalla edessään loppusuora – mitä kiivas ja ruuhkainen kevätkausi tuo tullessaan? Katso suora lähetys klo 13.30 alkaen

Ylen suorassa lähetyksessä eduskunnasta kansanedustajat arvioivat muun muassa sitä, miltä näyttää hallituksen suurten hankkeiden eli soten ja tiedustelulakien kohtalo.

Vaalikauden loppusuora käyntiin eduskunnassa
Vaalikauden loppusuora käyntiin eduskunnassa

Eduskunta palaa tiistaina joululomalta. Kansanedustajilla on edessään kiireinen kevät, sillä vaalikausi lähenee loppuaan ja muun muassa kaksi suurta hanketta, maakunta- ja sote-uudistus sekä tiedustelulait, ovat yhä kesken.

Kevään eduskuntavaalit häämöttävät jo huhtikuussa. Niinpä kevätistuntokausi päättyy jo maaliskuun puolivälissä. Sitä ennen käsiteltävänä on lukuisia lakiesityksiä.

Oman vaikeuskertoimensa kevätkaudelle tuo se, että esimerkiksi sotea käsittelevä eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta ja perustuslakivaliokunta ovat hyvin ruuhkautuneita.

Heti tiistaina eduskunta käsittelee lähetekeskustelussa paljon puhuttua kokoontumislain muutosta.

Ylen suorassa verkkolähetyksessä kansanedustajat arvioivat eduskunnan kevättä. Lähetyksen juontavat politiikan toimittajat Maria Stenroos ja Anne Orjala.

Lähetys alkaa kello 13.30 ja jatkuu aina noin kello 14 saakka. Voit seurata kyselytuntia suorana Yle Areenassa tai yllä olevaa kuvaa klikkaamalla.

Lisää aiheesta:

Nykyisellä eduskunnalla edessään ruuhkainen ja hikinen loppukiri – sote- ja maakuntauudistuksen kohtalo yhä auki, tiedustelulakeja rukataan vielä valiokunnissa