Maahanmuuttovastaisen AfD-puolueen johtaja raivokkaan hyökkäyksen kohteena Saksassa

AfD syytti pahoinpitelystä Antifaa ja poliittisia vastustajia.

Vaihtoehto Saksalle (AfD)
Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) Bremenin-osaston johtaja Frank Magnitz
Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) Bremenin-osaston johtaja Frank MagnitzHayoung Jeon / EPA

Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) Bremenin-osaston johtaja Frank Magnitz on joutunut rajun väkivallan kohteeksi.

66-vuotias Magnitz oli eilen maanantaina palaamasta teatteriesityksestä, kun kolme kasvonsa peittänyttä henkilöä hyökkäsi hänen kimppuunsa. Magnitzia lyötiin päähän puisella esineellä ja pahoinpitelyä jatkettiin vielä, kun uhri makasi tajuttomana maassa.

Magnitzin puolue on julkaissut sosiaalisessa mediassa valokuvan, jossa tämä makaa sairaalan sängyssä pahoin vahingoittuneena.

Poliisilla ei toistaiseksi ole tietoa tekijöistä. Tapausta tutkitaan uhrin taustasta johtuen poliittisena rikoksena, kertovat Saksan tiedotusvälineet, muiden muassa Bild -lehti (siirryt toiseen palveluun).

Vaihtoehto Saksalle on oikeistopopulistinen ja voimakkaan ulkomaalaisvastainen puolue.

Puolue on julkaissut tiedotteen (siirryt toiseen palveluun), jossa se syyttää antifasistista Antifa-liikettä sekä poliittisia vastustajiaan sosiaalidemokraatteja, vasemmistoa ja vihreitä tapahtuneesta.

– Ei vain vasemmisto, vaan myös SPD ja vihreät tukevat Antifaa ja sen hyökkäyksiä. Onko tämä se, mitä muut poliittiset voimat haluavat, puolue kirjoittaa tiedotteessaan.

Antifa on äärivasemmistolainen, äärioikeistoa vastustava verkosto, joka on syyllistynyt myös väkivaltaan. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tietoa, onko Antifa syyllinen Magnitzin pahoinpitelyyn.

AfD:n poliittiset vastustajat ovat tuominneet väkivallanteon.

– Väkivalta ei ole hyväksyttävää. Toivon hänelle pikaista paranemista, kirjoitti SPD-poliitikko Johannes Kahrs, joka tunnetaan yhtenä AfD:n ankarimmista kriitikoista.

– Toivon, että tekijät saadaan pian kiinni ja syytteeseen. Väkivalta ei ole oikeutettua myöskään AfD:tä vastaan. Jos vihaan vastataan vihalla, lopussa vain viha voittaa, kirjoittaa Saksan vihreiden entinen puheenjohtaja Cem Özdemir Twitterissä.

Viime viikolla AfD:n Saksin osavaltiossa sijaitsevan toimisto vaurioitui, kun sinne heitetty esine räjähti. Saksissa on ollut muitakin iskuja AfD:n tiloja vastaan, joskin niiden aiheuttama vahinko on ollut vähäistä.

Osavaltion SPD:tä edustava varapääministeri Martin Dulig totesi Detsche Welle -uutiskanavan mukaan (siirryt toiseen palveluun), että iskujen on loputtava, koska ne vahingoittavat demokratiaa ja koska AfD käyttää niitä hyväkseen.

Lähteet: AFP