Talven viimeinen influenssarokotuspäivä on lauantaina Kyllössä

Influessatilanne on toistaiseksi ollut vielä rauhallinen Keski-Suomessa. Keskussairaalassa on hoidettu ainoastaan yksittäisiä influenssapotilaita.

Lyhyet
Läheltä
Yle

Vuosi sitten epidemia oli tässä vaiheessa jo päällä, ja useita ihmisiä joutui päivittäin sairaalahoitoon. Tänä vuonna epidemia-aallon uskotaan iskevän tammikuun aikana. Influenssarokotteen uskotaan tehoavan nyt aikaisempaa paremmin.

– Tänä vuonna käytössä on tetravalenttinen (tehoaa kahteen A-tyypin ja kahteen B-tyypin virukseen) rokote. Aikaisempina vuosina käytössä on ollut vain kolmeen influenssakantaan tehoava rokote. Luulen, että rokotusintokin on ollut parempi, kun myös rokotussuoja on aikaisempaa parempi, avosairaanhoidon palvelupäällikkö ja vastaava lääkäri Ilkka Käsmä.

Talven viimeinen, keskitetty influenssarokotuspäivä Jyväskylässä järjestetään ensi lauantaina Kyllön terveysasemalla. Samaan aikaan järjestetään odottavien äitien ja lapsiperheiden oma rokotuspäivä Palokan neuvolassa.

Keskitetyt rokotuspäivät ovat avoimia kaikille Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen (Jyte) kuntien asukkaille. Rokotuspaikalle on otettava mukaan Kela- tai neuvolakortti.

Syksyn kaksi ensimmäistä rokotuspäivää vetivät Kyllöön ja Palokkaan tuhatmäärin väkeä. Tiistaiaamuun mennessä influenssarokotuksen Jyten alueella on jo ottanut lähes 29 000 ihmistä, mikä on noin kolmannes asukkaista. Vuosi sitten samaan aikaan määrä oli noin 26 000.