SDP varautuu raitiotien ja suberbussien umpisolmuun – esittää uutta vaihtoehtoa joukkoliikenneuudistukseen

SDP:n Turun valtuustoryhmä haluaa selvittää, voidaanko runkolinjabusseille antaa raitiotielle tai superbusseille kaavailtuja etuuksia.

Turku
Föli-bussi kulkee Linnankadulla Turussa.
Kalle Mäkelä / Yle

Sdp:n Turun valtuustoryhmän mielestä täytyisi selvittää joukkoliikenteen kehittämisen vaihtoehto, jossa jo olemassa olevaa bussien runkolinjastoa voitaisiin käyttää samaan tapaan kuin nyt suunnitteilla olevia raitiotietä tai superbussia.

Ryhmä teki selvityspyynnön kaupunginhallituksen maanantaisessa kokouksessa.

– Nyt onkin syytä selvittää, miten runkolinjasto pystyisi vastaamaan kaupunkikehityksen paineisiin, jos sille annettaisiin täydet etuudet kuten raskaammille vaihtoehdoille, toteaa Turun SDP:n puheenjohtaja Mika Maaskola valtuustoryhmän tiedotteessa.

Samoilla etuuksilla valtuustoryhmä tarkoittaa, että runkolinjabusseilla olisi esimerkiksi omia bussikaistoja ja erillisiä liikennevaloja - nyt suunnitteilla olevien joukkoliikenneratkaisujen, raitiotien ja superbussien tapaan.

– Haluamme selvittää, että jos busseille annettaisiin samanlaiset mahdollisuudet, miten se lisäisi bussien vetovoimaa, SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Pia Elo sanoo.

Varautumista joukkoliikenneratkaisun kaatumiseen vai kokonaan uusi vaihtoehto?

SDP:n Pia Elokertoo selvityksen valmistautuvan tilanteeseen, jossa valtuusto ei päätyisi raitiotiehen eikä superbussiin. Elon mukaan pelkona saattaa olla, että valtuustoei päädy kannattamaan kumpaakaan ratkaisua.

– Ettei tapahdu niin, että valtuusto päättää, ettei tehdä superbussia eikä tehdä raitiotietä, eikä tehdä yhtään mitään, Elo sanoo.

Onko Sdp:n selvityspyyntö runkolinjabussien kehittämisestä kolmas vaihtoehto raitiotien ja superbussin ohella?

– Me haluamme vain tässä vaiheessa selvittää, millainen tämä vaihtoehto olisi, ennen kuin mennään päätöksentekoon, Elo toteaa.