Attendo maksaa Kouvolalle korvauksia – jätti vanhusten lääkärintarkastuksia tekemättä

Seurantakokouksessa todettiin, että yhtiö oli parantanut palvelujaan Kouvolassa loppuvuoden aikana.

sosiaali- ja terveyspalvelut
Vanhus kotihoidossa
Ylen selvityksen perusteella Esperi Caren asiakaslupausten ja todellisuuden välillä on toisinaan ammottava kuilu. Kuvan henkilö ei liity juttuun. Mikko Savolainen / Yle

Terveysyritys Attendo maksaa Kouvolan kaupungille korvauksia lääkäripalvelujen puutteista viime vuoden osalta. Yhtiö maksaa kaupungille runsaat 20 000 euroa, joka koostuu vahingonkorvauksesta, hinnan alennuksesta sekä viivästyssakosta.

Kaupunki oli harkinnut jopa sopimuksen purkamista ennenaikaisesti. Syynä oli se, että Attendo oli jättänyt tekemättä sovittuja vanhusten lääkärintarkastuksia. Alkuvuodesta pidetyssä seurantakokouksessa kuitenkin todettiin, että palvelun laatu oli parantunut loppuvuoden aikana.

Attendo oli esimerkiksi lisännyt henkilöstöresurssejaan ja korjannut toimintamalliaan. Myös kaikki sovitut lääkärintarkastukset saatiin hoidettua vuoden loppuun mennessä.

– Meillä oli vaikeuksia löytää Kouvolaan lääkäreitä loppukesästä ja alkusyksystä, kun kaksi lääkäriä lopetti henkilökohtaisista syistä. Nyt resurssitilanne on merkittävästi parempi, kommentoi Attendon perusterveydenhuollon lääkäripalvelujen liiketoimintajohtaja Anni Huotari.

Attendo on huolehtinut Kouvolassa esimerkiksi hoivakotien ja kotihoidon lääkäripalveluista. Kouvolan ja Attendon välinen sopimus siirtyi vuoden vaihteessa Kymenlaakson uudelle sote-kuntayhtymälle eli Kymsotelle. Sopimus kattaa vielä tämän vuoden.

Attendolla on sopimus hoivapalvelujen järjestämisestä myös Kotkassa. Sopimus on päättymässä huhtikuun lopussa.

Terveystalo osti Attendon Suomen terveyspalvelut vuoden 2018 lopussa.