1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Siniset erotti Lapin piiriyhdistyksen puolueesta

Lapin piiriyhdistys erotettiin, sillä se ei kyennyt valitsemaan eduskuntavaaliehdokkaita.

politiikka
Matti Torvinen
Sinisten puoluesihteeri, kansanedustaja Matti Torvinen on asettunut ehdolle eduskuntavaaleissa Lapin vaalipiirissä.Jarno Kuusinen / AOP

Sinisten puoluehallitus on erottanut Lapin piiriyhdistyksen puolueesta. Erottaminen koskee vain piiriyhdistystä, ei yksittäisiä henkilöitä.

Sinisen puolueen viestintäpäällikkö Marja Nousiainen kertoo, että piiriyhdistys "laitettiin ikäänkuin jäähylle", sillä se ei kyennyt valitsemaan eduskuntavaaliehdokkaita. Erottamisen myötä puoluehallitus otti ehdokkaiden asettamisen vastuulleen.

Nousiainen kommentoi asiaa vain lyhytsanaisesti sähköpostilla, sillä hänen mukaansa järjestökysymykset ovat puolueen sisäinen asia.

Lapin piiriyhdistys on ulkona puolueesta ainakin kevään ajan, sillä Nousiaisen mukaan piirin tilannetta katsotaan uudestaan vasta vaalien jälkeen.

Lapin vaalipiirissä sinisistä ehdolle on asettunut Sinisten puoluesihteeri, kansanedustaja Matti Torvinen, hallintotieteen maisteri Ilkka Salonen, näyttelijä Petri Niemelä, linja-autonkuljettaja Jyrki Saarenpää ja taidemaalari Jouko Alapartanen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Lapin Kansa (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi