Kemi sai rahoitusta pyöräilybaanan rakentamiseen

Kaupunki suunnittelee rakentavansa pyöräilyväylän seuraavien kahden vuoden aikana.

Pyörätiet ja -kaistat
Pyöräkaista.
Tommi Pylkkö / Yle

Kemi on saanut avustusta pyöräilyväylän rakentamiseen. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom sekä Väylä ovat myöntäneet 15 kunnalle avustusta vuoden 2018 kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmasta. Ohjelman avulla tuetaan kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden parantamista.

Kemissä pyöräväylä on tarkoitus rakentaa tämän vuoden aikana Pohjoisrantakadulle Täiköntorilta kulttuurikeskukseen kulkevalle reitille.

Kemin kaupungin tekninen johtaja Mika Grönvall kertoo, että pyöräkaista on suunniteltu toteutettavaksi kaventamalla autotietä hotelli Merihovin kohdalla. Seuraavan korttelin kohdalla puolestaan tila pyöräkaistalle on suunnitelmissa ottaa jalankulkuväylän puolelta. Ajoratojen välissä kulkeva puusto säilytetään ennallaan.

Ensi vuonna on suunnitelmissa rakentaa pyöräilyväylä Pohjoisrantakadulta Asemakadun myötäisesti Eteläntien liikenneympyrään asti, ajorataa kaventaen.

– Ajatuksena on ollut, että tulevaisuudessa pyöräbaanaa jatkettaisiin Eteläntien suuntaan, Grönvall kertoo.

Rahoitusta pyöräily- ja kävelyväyliin haettiin yhteensä 67 hakemuksella, joista pystyttiin rahoittamaan 15. Rahoittajat kertovat, että rahoitettavaksi valittiin hankkeita, joilla saadaan kasvatettua kävely- tai pyöräilymatkojen määrää.

Hankkeet toteutetaan kunnissa vuoden 2020 loppuun mennessä. Tukea oli jaossa yhteensä 3,5 miljoonaa euroa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus