1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lääkemääräykset

Lääkereseptien uusimisessa edelleen ongelmia Kymsotessa

Kuntayhtymä selvittää tilannetta asiakas- ja potilastietojärjestelmän toimittajan kanssa.

Kuva: Päivi Meritähti / Yle

Lääkereseptien uusimisessa on edelleen ongelmia Kymenlaaksossa. Vuoden alussa aloittanut maakunnallinen sote-kuntayhtymä Kymsote kertoo, etteivät reseptien uusintapyynnöt tule hoitohenkilökunnalle asti.

Reseptien uusintapyynnöt ovat lähteneet normaalisti esimerkiksi apteekista tai Omakanta-palvelusta, mutta jostain syystä suuri osa niistä ei ole tullut perille asti. Ongelma koskee tammikuun neljännen päivän jälkeen tehtyjä uusintapyyntöjä.

Kymsotessa otettiin vuoden alussa käyttöön uusi Lifecare- niminen asiakas- ja potilastietojärjestelmä. Kuntayhtymä selvittää tilannetta järjestelmän toimittajan Tieto Oy:n kanssa.

– Tavoitteena on, että kaikki tehdyt pyynnöt saadaan käsiteltäviksi, eikä pyyntöjä tarvitse tehdä enää uudestaan. Valitettavasti asiakkaat joutuvat odottamaan reseptien uusintapyyntöjen käsittelyä normaalia pidempään, kertoo projektipäällikkö Riitta Johannala-Kemppainen Kymsoten tiedotteessa.

Uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän käyttöönottoon liittyi parin viikon mittainen suunniteltu katkos reseptien uusimisessa vuoden vaihteen tienoilla. Vuoden viimeisenä päivänä kuitenkin selvisi, että uusimispyyntöjä oli päässyt tekemään 30.12. asti. Uusimispyyntöjä tuli vuoden lopussa niin paljon, ettei niitä ehditty käsitellä ennen vuoden vaihtumista.