Epäily lennokista pysäytti Heathrow'n lähtevät lennot tunniksi – lentoliikenne palautumassa normaaliksi

Lentokenttä tiedotti aiemmin, että sen läheisyydessä on havaittu drooni.

Heathrow’n lentoasema
Lentokoneita Heathrow'n lentokentällä.
Willi Oliver / EPA

Lontoon suurimman lentokentän Heathrow'n lähtevät lennot keskeytettiin noin tunnin ajaksi tiistai-iltana. Lentoliikenne on palautumassa normaaliksi, ja odottavien lentojen sumaa puretaan.

Lentoliikennettä seuraava ilmailusivusto Flightradar24 kertoi Twitterissä kahdeksan jälkeen illalla Suomen aikaa, että lentoja lähtee jälleen kentältä. Heathrow'n kenttä vahvistaa, että lennot jatkuvat.

Lentokenttä kertoi Twitterissä, että alueella oli tehty havainto droonista. Poliisi sai ilmoituksen havainnosta seitsemän aikaan illalla Suomen aikaa.

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että Heatrow'n lentokentän pysähdys vaikutti kahteen Suomen-lentoon.

Lento AY1339 Helsingistä Lontooseen ei päässyt lähtemään suunnitellusti kohti Heatrow'ta kello 19:30. Myös lento AY1338 Lontoosta Helsinkiin ei päässyt lähtemään Heatrow'n kentältä kello 20:05.

Finnarin mukaan Helsingistä Heatrow'lle lähtevän koneen uusi lähtöaika on kello 21:05, eli kone myöhästyy alkuperäisestä aikataulusta puolitoista tuntia. Lontoosta Suomeen lähtevä kone puolestaan lähtöjonossa, mutta tarkka lähtöaika ei ollut vielä Finnairin tiedossa.

Droonit ovat miehittämättömiä, kauko-ohjattavia lennokkeja.

Viimeksi lennot pysähtyivät täysin Lontoossa 20. joulukuuta jouluruuhkan aikana, kun Gatwickin lentokentän läheisyydessä havaittiin drooneja. Tuolloin kenttä oli jumissa pari päivää ja yhteensä 1 000 lentoa jouduttiin perumaan tai muuttamaan.

Juttua päivitetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla kello 20.45.

Lue lisää:

Droonien aiheuttamat vakavat vaaratilanteet heikentäneet lentoturvallisuutta – "Vuoden 2018 merkittävin ja huolestuttavin trendi" Voisivatko droonit sekoittaa lentoliikenteen myös Helsinki-Vantaalla? Lontoossa näin tapahtui – 9 kysymystä lennokkien riskeistä

Gatwickin dronehäirinnästä pidätetty ja vapautettu pariskunta astui murtuneena median eteen: ”Kuvottavaa kohtelua”

Lennokkien lennättäjiä jahdataan – kaaos Lontoon Gatwickin lentokentällä, suurin operaattori perui kaikki torstain lennot