Hyppää sisältöön

Raitiovaunut kulkevat jälleen Mannerheimintiellä – "Viivettä voi olla osittain"

Onnettomuus katkaisi liikenteen Mannerheimintiellä.

Raitiovaunujen pudonnut virtakaapeli hidasti liikennettä Helsingissä Mannerheimintiellä myöhään keskiviikkoiltana 9. tammikuuta. Kuva: Teemu Salonen / Lehtikuva

Mannerheimintiellä keskiviikkoiltana rikki menneet ajojohtimet on saatu korjattua ja torstaiaamun raitiovaunuliikenne lähtee käyntiin lähes normaalisti.

– Viiveitä voi olla osittain, koska kaikki vaunut ajettiin yöksi Koskelaan. Normaalisti osa vaunuista viedään yöksi Töölöön. Ajolangat ovat nyt kuitenkin kunnossa, HSL:n viestinnän asiantuntija Tapio Tolmunen kertoi torstaina aamuviideltä.

Kuorma-auton nosturi pudotti noin 200 metriä raitiovaunun ajojohdinta alas Helsingin keskustassa Mannerheimintiellä Töölön kisahallin kohdalla. Mannerheimintie suljettiin väliltä Helsinginkatu–Nordenskiöldinkatu.

Raitiovaunuliikenne oli alueella pysähdyksissä ja autoliikenne ohjattiin kiertoreiteille.

– Etelään päin johtavat ajokaistat on suljettu liikenteeltä ja liikenne pohjoiseen ohjataan Eino Leinon kadulle, palomestari Markku Holopainen Helsingin pelastuslaitokselta kertoi.

Keskiviikkoiltana raitiovaunulinjoista kulkivat normaalisti vain linjat 6, 7 ja 9.

Palomestari Markku Holopainen kertoi keskiviikkoiltana, että pudonneet ajojohtimet löivät kipinää, kun pelastuslaitos ja HSL:n raivausryhmä pääsivät paikalle.

Onnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Keskustelu aiheesta on päättynyt, koska osa keskustelijoista ei noudattanut Ylen kommentointiohjetta.

.
.