Raju tulipalo tuhosi korjaamohallin Ylitorniolla – palon leviäminen polttoaineen jakelupisteeseen saatiin estettyä

Korjaamohallin sisällä oli muun muassa kaasupulloja, jotka räjähtivät tulipalossa.

Ylitornio
Paloauto
Jari Vesa / Yle

Ylitorniolla on palanut tiistain ja keskiviikon välisenä yönä korjaamohalli. Tulipalosta selvittiin ilman henkilövahinkoja, mutta 200 neliön suuruinen halli paloi maan tasalle eikä siitä saatu pelastettua käytännössä mitään.

Korjaamohallissa oli tiettävästi sisällä ainakin yksi kuorma-auto, metallintyöstössä ja hitsaamisessa tarvittavia välineitä sekä kaasupulloja, jotka räjähtivät tulipalossa.

– Tulipalon havaitsi naapuri ja siinä vaiheessa liekit löivät jo läpi räystäistä, sillä palo oli ilmeisesti lähtenyt liikkeelle rakennuksen sisältä, kuvailee päällystöpäivystäjä Lauri Manninen Lapin pelastuslaitokselta.

Mannisen mukaan pelastuslaitoksen yksiköiden tehtäväksi jäi suojella hallin lähellä olevia työkoneita, ajoneuvoja ja polttoaineen jakelupistettä. Pihapiirissä on myös kaksi asuintaloa, jotka tyhjennettiin asukkaista palosta aiheutuvan savun vuoksi.

Pelastuslaitoksen avuksi tuli yksiköitä Ruotsista

Rakennuksen katto sortui tulipalon edetessä, joten esimerkiksi sitä ei tiedetä, minkä verran hallissa oli tapahtumahetkellä ajoneuvoja. Rakennuksen omistaja on paikallinen urakoitsija, jonka pelastuslaitos tavoitti satojen kilometrien päästä työmaalta Ruotsista.

Tulipaloa oli sammuttamassa viisi yksikköä Ylitorniolta, Pellosta ja Torniosta sekä kolme yksikköä Ruotsin puolelta. Pelastuslaitos sai hälytyksen palopaikalle kahden aikaan yöllä ja jälkisammutustöiden arvioidaan jatkuvan keskiviikkona päivään saakka.