Pelkosenniemen kunnanjohtajan virkaa haki 13 – Antti Mulari ei enää mukana

Mukana ovat myös virkaa edellisillä hakukierroksilla hakeneet, jotka eivät ole peruneet hakemuksiaan.

Pelkosenniemi
Pelkosenniemen kunnanvirasto
Pelkosenniemen kunnanjohtajan viran haussa on riittänyt käänteitä.Sauli Antikainen / Yle

Pelkosenniemen kunnanjohtajan virkaa haki 13 henkilöä. Hakijoiden joukossa on muun muassa Puolangan entinen kunnanjohtaja, hallintotieteiden maisteri Esko Rautiainen Puolangalta, oikeustieteen maisteri Juho Jukkola Oulusta, hallintotieteiden maisteri Katariina Karppinen Pirkkalasta, kauppatieteiden maisteri Timo Kiviaho Helsingistä ja kasvatustieteiden tohtori Aarne Mäkelä Yli-Iistä.

Viran hakuaika päättyi 7. tammikuuta.

Mukana ovat myös virkaa edellisillä hakukierroksilla hakeneet, jotka eivät ole peruneet hakemuksiaan. Savukosken kunnanjohtajan virasta virkavapaalla oleva Antti Mulari antoi syksyllä suostumuksensa Pelkosenniemen kunnanjohtajan virkaan, mutta ei ole vahvistanut, onko suostumus edelleen voimassa. Mulari aloitti vuoden alussa Posion kunnan hallintojohtajan sijaisena. Tämä pesti kestää vuoden ajan.

Yhteinen kunnanjohtaja ei innostanut

Pelkosenniemi haki kunnanjohtajaa kahteen otteeseen viime vuonna, mutta pani viran täyttämisen jäihin viime syksynä, kun se selvitti yhteiseen kunnanjohtajan viran perustamista Savukosken kanssa.

Selvityksen perusteella kuntapäättäjät eivät innostuneet yhteisestä kunnanjohtajasta ja Pelkosenniemen valtuusto päätti joulukuussa, että kuntaan palkataan oma johtaja neljäksi vuodeksi. Määräaikaisuuden perusteena on tulossa oleva sote- ja maakuntauudistus.

Pelkosenniemen kunnanhallitus käsittelee kunnanjohtajan viran täyttämistä ensi maanantaina.