SPR etsii vapaaehtoisia ystäviä Kongosta Kuusamoon tuleville pakolaisille

Kuusamoon saapuu helmikuun loppupuolella 30 kongolaista kiintiöpakolaista. He ovat viisi perhettä, joihin kuuluu 18 lasta ja 12 aikuista.

Kuusamo
Suomen Punaisen Ristin pakettiauto.
Henrietta Hassinen / Yle

Kuusamoon saapuu helmikuun loppupuolella 30 kongolaista kiintiöpakolaista. He ovat viisi perhettä, joihin kuuluu 18 lasta ja 12 aikuista.

Suomen Punainen Risti (SPR) hakee nyt vapaaehtoisia ystäviä kongolaisille ja järjestää ilmaisen ystäväkoulutuksen tammikuun loppupuolella.

Kuusamon SPR:n monikulttuurisen ystävätoiminnan tiiminvetäjä Heidi Moilanen kertoo, että vapaaehtoinen ystävä ja maahanmuuttaja sopivat yhdessä, miten he haluavat viettää aikaa yhdessä. Yhdessä tekeminen voi olla esimerkiksi ulkoilua tai harrastuksissa käymistä.

Ystävätoiminnassa pärjää suomen kielellä. Kielimuurista päästään Moilasen mukaan yli rohkeudella ja elekielellä. Kuusamoon saapuvat kongolaiset puhuvat jonkin verran englantia ja ranskaa. Ystävätoiminta on Moilasen mielestä kongolaisille hyvä keino oppia suomen kieltä.

Ystävätoiminta auttaa maahanmuuttajia myös kotoutumaan paremmin. Moilasen mielestä on tärkeää, että maahanmuuttajilla on alusta asti ihmiskontakteja, jotta he kokevat olevansa osa yhteiskuntaa.

Kongolaisten saapumisaikataulusta kertoi ensin Koillissanomat (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)