Korkeakoulujen yhteishaku alkaa vieraskielisten koulutusten haulla - Jyväskylän ammattikorkeakoulussa neljä englanninkielistä koulutusta

Korkeakoulujen yhteishaun ensimmäinen hakuaika käynnistyi 9. tammikuuta korkeakoulujen vieraskielisten koulutusten hauilla. Haku päättyy 23. tammikuuta.

Jyväskylä
Jamkin pääkampuksen kyltti
Yle / Enja Heikkilä

Hakeminen tapahtuu verkossa joko suomeksi (siirryt toiseen palveluun) tai englanniksi (siirryt toiseen palveluun). Yhteishaun toinen kierros on 20.3. - 3.4., jolloin mukana ovat myös suomenkieliset tutkinnot.

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa (JAMK) on mahdollisuus opiskella neljässä englanninkielisessä koulutuksessa sairaanhoitajaksi, logistiikkainsinööriksi, tradenomiksi sekä restonomiksi.

Tämän vuoden uutuus on englanninkielinen Tourism Management –restonomikoulutus. Matkailuun suuntautuneet restonomit saavat valmiudet työskennellä esimies-, markkinointi-, kehittämis- ja myyntitehtävissä matkailualan yrityksissä ja organisaatioissa. Restonomeilla on valmiudet toimia myös matkailuyrittäjinä.

Hakijoita Nepalia myöten

JAMKin englanninkielisiin opintoihin on viime vuosina ollut hakijoita paljon esimerkiksi Nepalista, Venäjältä ja Vietnamista. Vieraskieliset opinnot houkuttavat vuosi vuodelta yhä enemmän myös suomalaisia hakijoita, sillä ura kansainvälisissä tehtävissä kiinnostaa monia.

Vuonna 2016 voimaan tullut laki velvoittaa korkeakouluja perimään lukuvuosimaksuja opiskelijoilta, joilla ei ole Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen kansalaisuutta. Ammattikorkeakoulututkinnoissa maksu on JAMKissa 8000 euroa lukuvuodelta ja ylemmissä tutkinnoissa 9000 euroa.

Kaikki lukuvuosimaksuvelvolliset opiskelijat saavat ensimmäisenä lukuvuonna 50 prosentin apurahan. Toisesta lukuvuodesta alkaen opiskelijat ovat oikeutettuja 50 prosentin apurahaan, mikäli opinnot ovat edenneet tavoitteen mukaisesti.