Saimaan rannoilta lähti valtaville ruoka-alan messuille olutta, spelttiä ja paikallinen keittiömestari

Etelä-Savosta messuille lähtee yli kymmenen yritystä osana yli 80 yrityksen joukkoa.

Lyhyet
Mustikoita
Suomi markkinoi ulkomaalaisille matkailijoille ruuan puhtautta.Esa Huuhko / Yle

Saimaan alueen ruoka-alan yrittäjät ovat tänä vuonna mukana maailman suurimmilla ruoka-alan messuilla Berliinissä. Messut alkoivat tänään perjantaina.

Etelä-Savosta messuille lähti yli kymmenen yritystä osana yli 80 yrityksen joukkoa. Etelä-Savosta mukana ovat muun muassa marjayritys Aten Marja, useita paikallisia panimoita, gluteenittomia tuotteita valmistava Virtasalmen Viljatuote ja keittiötarvikkeita valmistava Opa Muurikka.

Näyttelytilan Saimaan äänimaisemasta vastaa enonkoskelainen For the Sake of Being(s), joka suunnittelee esimerkiksi terveydenhuollossa käytettäviä äänimaisemia.

Yritysten lisäksi mikkeliläisen ravintola Vaihan keittiömestari Teemu Kaijanen tutustuttaa messuvieraita Saimaan alueen makuihin.

Suomella on messuilla oma messuhalli, ja Suomi on tänä vuonna tapahtuman pääyhteistyökumppani.

Messut keräävät vuosittain 400 000 kävijää, 90 000 ruoka-alan ammattilaista ja yli 4 000 median edustajaa ja poliittisia päättäjiä. Tapahtuma järjestetään Berliinissä 18.–27. tammikuuta.