Kiihtelysvaaran kirkon tuhopoltosta on nostettu syyte – tapaus oikeudessa tammikuun lopussa

29-vuotiasta miestä syytetään törkeästä tuhotyöstä.

Kirkkopalo
Poliisi tutkii palopaikkaa.
Petri Lassheikki / Yle

Itä-Suomen syyttäjänvirasto on nostanut syytteen Kiihtelysvaaran kirkon polttamisesta. Teosta epäiltyä 29-vuotiasta paikkakunnalta kotoisin olevaa miestä syytetään törkeästä tuhotyöstä. Tapausta käsitellään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa tammikuun lopulla.

Poliisin esitutkinnan mukaan epäilty sytytti palon hetken mielijohteesta. Hän pyöräili tapahtumayönä kirkolle, siirsi pihamaalla olleen roska-astian kirkon seinustalle ja sytytti sen bensiinillä ja tupakansytyttimellä. Esitutkinnan mukaan mies oli nauttinut jonkun verran alkoholia edellisenä iltana.

Poliisin mukaan tekoon ei liity minkäänlaista suunnitelmallisuutta. Epäilty on jo aiemmin tunnustanut teon. Joensuun Kiihtelysvaarassa sijainnut, vuonna 1770 valmistunut puukirkko tuhoutui täysin tulipalossa 23. syyskuuta.

Lue lisää:

Palosta epäilty 29-vuotias mies on tunnustanut sytyttäneensä Kiihtelysvaaran kirkon – poliisi ei paljasta vielä motiivia

Kiihtelysvaaran kirkon raunioissa tehdyt tutkimukset vahvistavat epäilyä rikoksesta – palokoirat löysivät mahdollisesti jälkiä palavista nesteistä