Hyppää sisältöön

Kauhua näyttämöllä: Kuopion kaupunginteatterissa nähdään syksyllä Stephen Kingin "Piina"

Tiivistunnelmainen kauhu on Kuopiossa harvinaista herkkua.

Kuopion kaupunginteatterin ohjaaja Olli-Matti Oinonen ohjaa syyskuussa ensi-iltansa saavan kauhunäytelmän. Kuva: Matti Myller / Yle

Kuopion kaupunginteatterissa nähdään ensi syksynä näytelmä kauhukirjailija Stephen Kingin Piina (Misery) -romaanin pohjalta. Teos saa ensi-iltansa syyskuun alussa.

– Se on tiivistunnelmainen, psykologinen jännitystarina kauhunsekaisin elementein. Lisäksi se on häiriintynyt rakkaustarina ykkösfanista ja hänen ihailemastaan kirjailijasta. Näytelmä tarjoaa kahdelle näyttelijälle kissa ja hiiri -leikin, luonnehtii ohjaaja Olli-Matti Oinonen.

Pääosissa nähdään teatterin uusi näyttelijä Seppo Pääkkönen sekä Henna Haverinen. Poliisin roolissa on Ari-Kyösti Seppo.

Ohjaaja Olli-Matti Oinonen ohjasi myös Piina-näytelmän suomenkielisen kantaesityksen 23 vuotta sitten Mikkelin teatterissa. Ohjaaja kertoo, että Stephen Kingin romaaneihin pohjautuvat teokset ovat harvinaista herkkua suomalaisilla näyttämöillä.

– Innostuin kaivamaan Piinan esiin, kun se meni pari vuotta sitten Broadwaylla, Oinonen kertaa.

Edessä on kihelmöivä haaste myös ohjaajalle. Oinonen toivoo näytelmän kiinnostavan myös nuoria.

– Teatteri tuppaa unohtamaan nuorison. Jospa tämä antaisi viestin, että teatterissa voisi olla jotain jännääkin, Oinonen kaavailee.

Kaupunginteatteri avasi tämän kevään ja ensi syksyn ohjelmaansa (siirryt toiseen palveluun) keskiviikkona järjestetyissä kevätkauden avajaisissa. Tänä keväänä teatterin ystävät pääsevät nauttimaan myös tanssitaiteesta, sillä tanssiteatteri Minimi muutti vuoden alussa kaupunginteatterille.

Minimin tanssija-näyttelijän Mika Juuselan mukaan muutto parantaa kulttuuritoimijoiden yhteistyötä.

– Isoja odotuksia on yhteistyöltä. Se mahdollistaa Minimille tekniikan käyttöä ja yhteisproduktioita. Eniten hyötyy teatterikatsoja, joka saa yhden katon alta enemmän esityksiä, Juusela kertoo.