Salpausselän kisojen ennakkomyynti käynnistyi pirteästi – tulossa kurkistuksia urheilun kulisseihin ja ohjelmaa lapsille

Uusi pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen haluaa kisoista Lahdessa aiempaa perheystävällisemmät.

Salpausselän kisat
Salpausselän kisat.
Ex-huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen luotsaa Salpausselän kisoja.Mikko Tuomikoski / Yle

Salpausselän kisoissa halutaan profiloitua entistä perheystävämmälliseksi tapahtumaksi, jossa yleisö pääsee entistä lähemmäs urheilijoita.

Yleisölle tarjotaan lisää nähtävää tarjoamalla pääsy kilpailijoiden huoltoalueen tuntumaan.

– Viime maailmancupin lopputapaamisessa Falunissa keskusteltiin siitä, miten yleisö voisi tulla lähemmäksi kilpailijoita. Meidän ratkaisumme on siirtää huoltoalue Lahden Suurhallin edustalle, jolloin yleisö voi seurata sitäkin puolta kilpailusta, kertoo kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen.

Huoltoaluemuutoksen myötä yleisö pääsee näkemään idolinsa lähempää, kun he siirtyvät huoltoalueelle ja samalla pääsee seuraamaan mitä kaikkea huollossa tehdään.

– Tämän järjestelyn toimivuus testataan ennen Salppurin kisoja nuorten MM-kisoissa, jotka käydään täällä Lahdessa tämän kuun lopussa, sanoo Saarinen.

Salpausselän kisat.
Huoltoalue siirtyy Lahden Suurhallin edustalle.Mikko Tuomikoski / Yle

Lisää ohjelmaa lapsiperheille

Toinen uudistus, jonka toivotaan tuovan lisää yleisöä on suunnattu lapsiperheille.

– Luvassa on kaikin puolin upeaa kisatunnelmaa, lupaa Saarinen.

Saarisen mukaan lapsille pitää olla kisoissa omaa hauskaa ja monipuolista tekemistä, jotta perheet lähtevät kisoihin paikan päälle.

Lauantaina ja sunnuntaina koko perhe pääsee nauttimaan lavaohjelmasta, sillä Lahti Hallin esiintymislavalla nähdään useita paikallisia tanssijoita ja muusikoita. Maskotteja voit tulla tapaamaan lasten omassa Meet & Greet -pisteessä.

- Lapsille suunnattu ohjelma päättyy Talvikarnevaalien osalta upeaan loppunäytökseen, muistuttaa Saarinen.

Ohjelman lisäksi lapsiperheille on tarjolla omaa liikunnallista tekemistä ulkona, Karpalon suunnalla.

Salpausselän kisat.
Kisoissa nähdään kahdeksan maailmancupin osakilpailua.Mikko Tuomikoski / Yle

Järjestelyt etenevät suunnitelmien mukaan

Aino-Kaisa Saarinen iloitsee siitä, että kisojen tärkein edellytys, talviset olosuhteet, ovat tänä vuonna kunnossa.

– Lunta on kerrankin riittävästi. Nyt näyttää myös siltä, että ladut ehtivät muokkautua hyviksi. Täytyy vielä toivoa, että kilpailujen aikana olisi juuri sellaisia perinteisen kauniita talvipäiviä.

Lippujen ennakkomyynti on käynnistynyt hyvin. Suomalaisten urheilijoiden hyvät suoritukset ennakoivat myös hyvää yleisömäärää. Salppurin kisoissa nähdään kahdeksan maailmancupin osakilpailua.

– Lippujen myynti on hyvässä vauhdissa. Suuri merkitys on tietenkin kisapäivien säältä, mutta muuten näyttää hyvältä. Ilmoittautumisista tiedämme jo sen verran, että esimerkiksi Suomen mieshiihtäjien terävin kärki nähdään Salpausselällä, iloitsee Saarinen.