1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jeff Bezos

Maailman rikkain mies, Amazonin perustaja Jeff Bezos ja hänen vaimonsa eroavat

Pariskunta ilmoitti erostaan yhteisessä tviitissä. Heillä on neljä lasta.

Jeff ja MacKenzie Bezos ovat olleet naimisissa 25 vuotta. Kuva: Clemens Bilan / EPA

Maailman suurimman verkkokauppayhtiön Amazonin perustaja ja toimitusjohtaja Jeff Bezos ja hänen vaimonsa MacKenzie Bezos eroavat. Pariskunta kertoi erostaan sosiaalisen median viestipalvelussa Twitterissä.

Jeff ja Mackenzie Bezos ovat olleet yhdessä yli kaksikymmentä vuotta ja heillä on neljä lasta. He ylistävät tviitissä yhteistä aikaansa:" Jos olisimme tienneet, että eroamme 25 vuoden kuluttua, tekisimme kaiken uudestaan."

Pariskunta perusti vuosi sitten hyväntekeväisyysrahaston. Tviitin perusteella he jatkavat yhteistyötä.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Amerikkalainen talouslehti Forbes listasi Bezosin maailman rikkaimmaksi ihmiseksi viime vuonna. Uutistomisto Bloombergin (siirryt toiseen palveluun) ylläpitämän listauksen mukaan hänen omaisuutensa on 137 miljardia dollaria eli noin 120 miljardia euroa.

Jeff Bezos on luonut omaisuutensa itse. Ylen henkilökuva Bezosista kertoo, miten teiniäidin poika rakensi Amazonista imperiumin ja haluaa seuraavaksi valloittaa avaruuden.

Bezos opiskeli tietojenkäsittelytiedettä Princetonin huippuyliopistossa. Hän työskenteli aluksi rahoitusalalla Wall Streetillä ja eteni riskirahaston varatoimitusjohtajaksi. Työpaikalta löytyi vaimo MacKenzie.

Pariskunta muutti Seattleen ja Bezos perusti Amazonin autotalliin 1994. Vuotta myöhemmin avautuivat yhtiön nettisivut. Kasvu oli nopeaa: jo ensimmäisen kuukauden aikana Amazon oli myynyt kirjoja jokaiseen Yhdysvaltain osavaltioon sekä 45 maahan. Vuonna 1997 Amazon listautui pörssiin.

Amazon on muovautunut kirjakaupasta lähes kaikkea myyväksi verkkokaupan jättiläiseksi.