MuSa joutuu pelaamaan Porin Stadionilla – Musan kenttä ei Palloliitolle käy

Palloliiton mukaan Musan kenttä eli "Wembley" on turvaton ja lisäksi Porin stadion sijaitsee niin lähellä Musan kenttää, että yleisöllä ei ole ongelmia päästä Musasta urheilukeskukseen.

Musa, Pori
Musan kenttä Porissa
Musan Salama ei saa pelata Musan kentällä ykkösessä kaudella 2019.Jenni Joensuu / Yle

Porilainen ykköseen noussut jalkapalloseura Musan Salama joutuu pelaamaan ottelunsa ensi kesänä Porin stadionilla. Suomen Palloliitto päätti keskiviikkona myöntää ykkösen lisenssit kaikille hakijoille eli kymmenelle seuralle ja linjasi samalla MuSan pelipaikasta.

MuSa olisi halunnut pelata Musan kentällä eli "Wembleyllä". Palloliiton mukaan Musan kenttä ei kuitenkaan sovellu ykköseen erityisesti turvallisuuskysymysten takia.

– Päällimmäinen syy on, että Musassa ei pystytä takaamaan erotuomarien, pelaajien ja katsojien turvallisuutta, ykkösen lisenssikomitean puheenjohtaja Petri Salminen sanoo.

Musan kentältä puuttuu myös kuppi-istuimia eikä katsomoa ole katettu. Koska Porin stadion sijaitsee puolentoista kilometrin päässä Musasta, Palloliitto katsoo, että pelit voidaan hyvin siirtää stadionille.

Ei poikkeuslupaa

Aiemmin spekuloitiin, voisiko MuSa pelata osan peleistään poikkeusluvalla Musassa. Tätä mahdollisuutta ei ensi kesän osalta anneta.

Seuran identiteetti ja henki varmasti kärsivät.

Petri Salminen

Jalkapalloseura Pallo-Iiroissa Raumalla toiminut Petri Salminen sanoo tietävänsä, että musalaisille siirtyminen stadionille on iso takaisku. Musan kenttä on jalkapallolle pyhitetty kenttä, kun taas stadionilla kentän ja yleisön välissä on juoksuradat.

Identiteetti kärsii

Viimeksi ykkösessä 2000-luvun alussa MuSa joutui siirtymään Musasta stadionille. Tuolloiset kokemukset – yleisökato ja putoaminen kakkoseen – ovat jääneet kaihertamaan MuSa-aktiiveja.

Porin stadion juoksurata
Porin stadion on yleisurheilustadion, joten kentän ja katsomoiden välissä on juoksuratoja.Antti Laakso / Yle

– Seuran identiteetti ja henki varmasti kärsivät. Olisimme mielellämme suosineet Musan kenttää. Meidän on kuitenkin mietittävä turvallisuusaspektia.

Palloliitto on valmis harkitsemaan asiaa uudestaan, jos Porin kaupunki ja MuSa tekevät suunnitelman Musan kentän kunnostamisesta.

– Aina voidaan harkita. MuSan ja kaupungin kannattaa ottaa Palloliitto mukaan suunnitteluun. Erotuomarien, vastustajien ja kannattajien turvallisuus on taattava, Salminen sanoo.

Porin kaupunki on ainakin vielä viime syksynä suhtautunut nihkeästi Musan kentän uudistamiseen. Kaupungin uutena liikuntapäällikkönä aloittanut Petteri Lahti on kuitenkin MuSan aiempi toiminnanjohtaja, joten länsiporilaisseurassa kasataan paljon toiveita hänen harteilleen.