Sairaanhoitopiirin hallitus esittää johtajaksi Seppo Rantaa

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallituksen esitys on yksimielinen. Valtuusto päättää johtajasta tammikuun lopussa.

sosiaali- ja terveyshallinto
Seppo Ranta leikkaussalissa
Seppo Ranta on toiminut sairaanhoitopiirin vt. johtajana vuoden alusta.Timo Leponiemi / Yle

Tiistaina kokoontunut Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus esittää yksimielisesti kuntayhtymän valtuustolle seuraavaksi sairaanhoitopiirin johtajaksi Seppo Rantaa.

Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Kaija-Leena Savijoki kertoo piirin tiedotteessa, että kaikilla kolmella kärkihakijalla on edellytykset hoitaa tehtävää.

– Hallitus arvioi, että erityisesti Ahveniston sairaalan hankkeen läpiviemiseen sekä niin sanotun 8 tähden yhteistyöhankkeen läpiviemiseksi Rannalla on parhaat edellytykset, kehittämisote ja motivaatio, perustelee Savijoki.

Savijoen mukaan esitys valtuustolle on kokonaisarvio hakemusten, haastatteluiden ja soveltuvuusarvioinnin pohjalta.

Ranta on toiminut sairaanhoitopiirin vt. johtajana Hannu Juvosen jäätyä vanhuuseläkkeelle vuoden alusta. Rannan varsinainen virka on ollut KHSHP:n johtajaylilääkärinä.

Johtajan virkaa haki yhteensä 12 hakijaa, joista hallituksen nimeämä haastatteluryhmä haastatteli kuutta. Soveltuvuusarviointeihin ryhmä valitsi Rannan lisäksi Marina Erholan ja Juhani Sandin. Hallitus kokonaisuudessaan myös haastatteli kolme testattua hakijaa.

Sairaanhoitopiirin valtuusto valitsee uuden johtajan ylimääräisessä kokouksessaan 29. tammikuuta. Valtuustolla on mahdollisuus valita virkaan kuka tahansa hakijoista.