Musan Salama taistelee vielä Wembleynsä puolesta – seura hakee muutosta Palloliiton päätökseen

Musan Salaman mukaan kyse ei ole niinkään rahasta, vaan siitä, että kaupunki antaa luvan tehdä muutoksia Musan kentälle.

Pori
Musan kenttä Porissa
Musan Salamassa elätellään vielä toiveita, että se saa pelata ykkösessäkin kotikentällään.Jenni Joensuu / Yle

Porilainen jalkopalloseura Musan Salama aikoo hakea muutosta Palloliiton päätökseen, jonka mukaan se joutuu pelaamaan ensi kauden ottelunsa ykkösessä Porin stadionilla. MuSa olisi halunnut jatkaa Musan kentällä, joka on seuran kotistadion.

– Seuran johtokunta ilmaisi keskiviikkona tahtotilansa, että päätökseen haetaan muutosta. Teemme tammikuun ajan kovasti töitä asian eteen. Ensin pitää selvittää, mitä pitää tehdä. Sitten kääritään hihat ja ryhdytään hommiin, sanoo Musan Salaman toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi.

Suomen Palloliitto katsoo, että Musan kenttä ei ole riittävän turvallinen pelaajille, erotuomareille ja katsojille. Löytökorven mukaan turvallisuusvaatimukset ovat ymmärrettäviä.

– Jalkapallossa on monenlaista fanikulttuuria. Miesten ykkösessä se ehkä konkretisoituu eri tavalla kuin kakkosessa. Vierasjoukkueen kannattajat ja pelaajat esimerkiksi pitää pystyä ohjaamaan turvallisesti kentälle.

Ei niinkään rahaa, vaan tahtoa

Kyse ei Musan Salaman mukaan ole niinkään rahasta.

– Yksi ehto on tontin omistajan eli Porin kaupungin sitoutuminen siihen, että tontilla saa tehdä muutoksia.

Mikäli poikkeuslupaa pelata Musan kentällä ei kaikesta huolimatta saada, pitää Wembleyn henki siirtää Porin stadionille. Jos poikkeuslupaa ei saada, siirretään Wembleyn henki Löytökorven mukaan stadionille.

– Sitten rakennetaan musalaisuus sinne. Ehkä lähdetään fanien ja junnujen kanssa marssimaan Musan kentältä stadionille.