1. yle.fi
  2. Uutiset

Elokuva-alan lehti: Oscarit jaetaan ilman juontajaa – näin on käynyt vain kerran aiemmin

Juontajaksi jo valittu näyttelijä Kevin Hart vetäytyi tehtävästä homokammoisista tviiteista johtuneen kohun seurauksena.

Oscar-gaala
Kevin Hart
Kevin HartAOP

Elokuva-alan ammattilehti Variety (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että ensi kuussa pidettävä Oscar-gaala tekee tahtomattaan radikaalin uudistuksen. Palkintojen jako aiotaan viedä läpi ilman seremonioita yhteen vetävää juontajaa.

Asiasta Varietylle ovat kertoneet suunnitelmasta perilla olevat nimettömät lähteet.

Oscar-galan juontajaksi valittiin joulukuussa näyttelijä ja koomikko Kevin Hart. Hän kuitenkin vetäytyi tehtävästä vain tunteja valinnan jälkeen. Syynä oli kohu, joka nousi hänen Twitter-tilillään vuosia sitten olleista homofobisista kommenteista. Hart kieltäytyi silloin pyytämästä niitä anteeksi ja mielummin vetäytyi tehtävästä.

Keskiviikkona Hart lopullisesti katkoi välinsä Oscar-juhlaan sanomalla, että hänellä ei ole enää aikaa valmistautua tehtävään, vaikka sitä pyydettäisiinkin.

– En isännöi Oscar-juhlaa tänä vuonna. Se ei kuulunut Jumalan suunnitelmaan, Hart sanoi keskiviikkona kireäksi käyneessä haastattelussa yhdysvaltalaisen ABC-tv-kanavan aamuohjelman haastattelussa.

Hart on puhdistanut sosiaalisen median tilinsä (siirryt toiseen palveluun) homovastaisiksi tulkituista viesteistä.

Juontajatehtäviä jaetaan useille tähdille

Varietyn mukaan Oscar-gaalan tuottajat eivät puolestaan aio yrittää löytää korvaavaa juontajaa Kevin Hartille. Varietyn tietojen mukaan tuottajat aikovat koota ykkösluokan Hollywood-tähdistä ryhmän, jotka vuorotellen kuljettavat ohjelmaa eteenpäin illan aikana.

Oscareiden tv-lähetys on vain kerran toteutettu ilman juontajaa 30 vuotta sitten vuonna 1989. Silloin gaalan yleensä avaavan juontajamonologin korvasi 11-minuuttinen tanssi- ja musiikkiesitys, jossa päätähtenä oli näyttelijä Rob Lowe.

Aiemmin Oscar-gaalan juontajina ovat toimineet viime vuosina muun muassa talkshow-juontaja Ellen DeGeneris, koomikko Jon Stewart, näyttelijä Whoopi Goldberg ja näyttelijä Hugh Jackman. Viime vuonna gaalaa isännöi koomikko Jimmy Kimmel.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi