Keski-Suomen suosio kasvoi reilusti ulkomaisten matkailijoiden kohteena marraskuussa

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisten määrä marraskuussa kasvoi eniten Päijät-Hämeessä ja toiseksi eniten Keski-Suomessa.

Jyväskylä
Kiinalaiset turistit nauttivat tuoreesta lohesta Imatran Vuoksen kalastuspuistossa
Kiinalaisten matkailijoiden määrä Suomessa kasvoi peräti 33 prosenttia verrattuna vuoden 2017 marraskuuhun.Mikko Savolainen / Yle

Ulkomailta matkustettiin Suomeen marraskuussa suunnilleen saman verran kuin 2017 marraskuussa. Yöpymisvuorokausia Suomen majoitusliikkeissä kertyi lähes 435 000 eli ainoastaan 0,4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät 2,0 prosenttia ja he yöpyivät majoitusliikkeissä runsaat miljoonaa kertaa.

Kaikkiaan Suomen majoitusliikkeissä kirjattiin marraskuussa lähes 1,5 miljoonaa yöpymisvuorokautta, mikä oli 1,5 prosenttia enemmän kuin marraskuussa 2017.

Maakunnissa ulkomaalaisten yöpymisten määrä lisääntyi marraskuussa eniten Päijät-Hämeessä, 25,4 prosenttia. Keski-Suomessa yöpymiset kasvoivat 18,4 prosenttia ja Kainuussa 11,1 prosenttia.

Kärkikolmikossa Venäjä, Saksa ja Britannia

Venäjä, Ruotsi ja Saksa ovat vaihdelleet kuukausittain kärjen järjestystä vuonna 2018, mutta ovat erottuneet selvästi muista. Marraskuussa britit nousivat ruotsalaisten ohi kolmanneksi. Venäläiset olivat ylivoimaisesti suurin ryhmä 60 500 yöpymisvuorokaudellaan.

Kiinalaisille tilastoitiin marraskuussa lähes 21 000 yöpymisvuorokautta ja japanilaisille runsaat 18 000. Kiinalaisten osuus kasvoi 33 prosenttia ja japanilaisten 18,6 prosenttia.