1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Rafael Wardin värikkäät teokset valtaavat Salmelan, kun mäntyharjulainen taidekeskus juhlii kesällä 30-vuotista taivaltaan

Päärakennuksessa on esillä myös Salmelan perustajataiteilijoiden teoksia.

Taiteilija Rafael Wardi omakuvan vieressä. Taustalla on Heinäveden taidekirkossa pidetyn näyttelyn vanhin teos, Omakuva vuodelta 1952. Kuva: Jaana Lönnroos

Mäntyharjulla taidekeskus Salmela täyttää kesällä 30 vuotta. Juhlavuoden ohjelmassa on aiempaa laajempi konserttiohjelmisto ja juhlanäyttely.

Taidekeskus Salmelan päärakennuksessa nähdään kuvataiteilija Rafael Wardin uutta tuotantoa. Wardi tunnetaan värikkäistä, keltasävyisistä teoksistaan, joista tunnetuin on presidentti Tarja Halosen muotokuva vuodelta 2002. Lisäksi päärakennuksessa on esillä Salmelan perustajataiteilijoiden teoksia.

Ensi kesän nuoreksi taiteilijaksi on valittu kuvataiteilija Jasmina Ijäs. Ijäksen teoksissa pääosassa ovat luonnon eläimet.

Heinäkuun lopussa Salmelassa juhlitaan Jukka Kuoppamäen 60-vuotista uraa. Esiintyjinä ovat myös Danny ja Katri Helena. Kesän aikana taidekeskuksessa konsertoi myös Eppu Normaali.