Helsinki siirtää 12 raitiovaunua Haminaan säilytettäväksi – poistettiin liikenteestä viime vuoden lopussa

Isoon halliin rakennetaan raiteet kahdentoista raitiovaunun varastoimista varten.

Hamina
Raitiovaunu
Matalalattiaiset Variotram-raitiovaunut poistettiin Helsingin raitioliikenteestä vaiheittain vuoden 2018 loppuun mennessä. Henrietta Hassinen / Yle

Helsingin kaupunki varastoi käytöstä poistettuja raitiovaunuja Haminaan.

Helsinki on vuokraamassa Mäkelänkankaan teollisuusalueelta hallin, jonka sisään rakennetaan raiteet kahdentoista vaunun varastointia varten. Helsingin omalla varikolla ei tällä hetkellä ole tilaa säilyttää matalalattiaisia Variotram-vaunuja, jotka poistettiin vaiheittain liikenteestä viime vuoden loppuun mennessä.

Kaupunki kartoitti sopivia varastotiloja syksyllä ja päätyi Haminaan. Raitiovaunut kuljetetaan Helsingistä Haminaan rekka-auton lavetilla, todennäköisesti tammikuun lopun tietämillä.

Tarkoitus on, että raitiovaunut myydään pois.

Saksalaisvalmisteiset raitiovaunut tulivat Helsinkiin vuosituhannen vaihteessa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana on havaittu, että vaunut eivät ole kori- ja telirakenteen osalta täysin soveltuvia Helsingin rataverkolle. HKL sopi reilu vuosi sitten (siirryt toiseen palveluun), että kaupunki ja vaunutoimittaja pyrkivät myymään yhteensä 40 vaunua muualle Eurooppaan.