Kuopion kaupunki aikoo ostaa konkurssiin menneen Kevaman rakennukset – turvaisi velkojien saatavia ja mahdollistaisi tontin kaavoituksen

Kaupunginhallitukselle esitetään, että Itkonniemellä sijaitsevista rakennuksista ja tontin vuokraoikeudesta maksettaisiin reilut puoli miljoonaa euroa.

Kuopio
Miehiä työkoneella.
Yle

Kuopion kaupunki suunnittelee ostavansa konkurssiin menneen, työkuntoutus- ja valmennuspalveluja tarjonneen Kevaman kiinteistön ja tontin vuokraoikeuden turvatakseen muiden velkojien saatavat.

Kaupunki halusi itse ajaa omistamansa yhtiön konkurssiin viime keväänä, koska toiminta oli tappiollista asiakasmäärän vähentymisen vuoksi. Kevaman konkurssipesällä on velkaa noin 1,4 miljoonaa euroa. Suurin velkoja on kaupunki itse 900 000 euron saatavillaan.

Konkurssipesä on yrittänyt myydä Itkonniemellä sijaitsevan Kevaman toimisto-teollisuusrakennuksen omistavan kiinteistöyhtiön osakekantaa, mutta myynti ei ole onnistunut. Tontilla sijaitsevat rakennukset ovat valmistuneet vuosina 1973 ja 1977.

Maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunki ostaa kiinteistön ja tontin vuokraoikeuden konkurssipesältä 550 000 eurolla. Samalla kaupunki pääosin luopuisi omista saatavistaan. Näin muut velkojat saisivat rahansa takaisin täysimääräisenä.

Kaupunki katsoo, että ostaminen mahdollistaa alueen joustavan kehittämisen kaavoituksen kautta.