Trumpin ex-asianajaja Cohen todistaa kongressin edessä

Michael Cohen tuomittiin joulukuussa kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

Michael D. Cohen
Poliisit saattavat Donald Trumpin entisen asianajajan Michael Cohenin oikeustalolta sen jälkeen, kun hänet tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen.
Poliisit saattavat Donald Trumpin entisen asianajajan Michael Cohenin oikeustalolta sen jälkeen, kun hänet tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen.Justin Lane/EPA-EFE

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen todistaa kongressin edessä ensi kuussa.

Hänen on määrä todistaa julkisesti helmikuun 7. päivä edustajainhuoneen valvontakomitean edessä.

– Kiitän Michael Cohenia siitä, että hän on suostunut todistamaan valvontakomitean edessä vapaaehtoisesti, sanoo komitean puheenjohtaja Elijah Cummings tiedotteessa.

– Haluan tehdä selväksi, ettei meillä ole mitään mielenkiintoa epäsopivasti puuttua mihinkään meneillään olevaan rikostutkintaan, ja sen takia olemme yhteydessä erikoissyyttäjä Robert Muellerin toimistoon.

Cohen tuomittiin joulukuussa kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Tuomio tuli veronkierrosta, valehtelusta kongressin kuulemisessa sekä vaitiolorahan järjestämisestä kahdelle naiselle, jotta nämä vaikenisivat väitetyistä seksisuhteistaan Trumpin kanssa ennen tämän valintaa presidentiksi.

Lisäksi Cohenille määrättiin sakkoja kaksi miljoonaa dollaria eli reilut 1,7 miljoonaa euroa.

– Tunsin, että tehtävänäni oli peitellä hänen (Trump) likaisia tekojaan, Cohen sanoi oikeudessa joulukuussa.

Cohenin mukaan hänen heikkoutensa oli sokea lojaalius Trumpia kohtaan. Trump sai Cohenin mukaan hänet "seuraamaan pimeyden polkua valoisan sijaan".

Aiheesta lisää:

Michael Cohen, Trump's former lawyer, to testify publicly before Congress (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AP, Reuters