Talvimyrsky riepottelee Lappia – isommilta vahingoilta on vältytty

Lapin pelastuslaitokselta kerrotaan, että autoja on suistunut tieltä eri puolilla maakuntaa.

Lapin maakunta
Pelastuslaitoksen paloauto kaupungin keskustassa kovassa tuulessa.
Risto Koskinen / Yle

Myrskytuuli ja lumimyräkkä eivät ole aiheuttaneet isompia vahinkoja Lapissa. Lapin pelastuslaitoksen mukaan liikenteessä on vältytty vakavilta henkilövahingoilta, vaikka ajokeli on ollut erittäin huono torstaipäivän ja perjantain vastaisen yön aikana.

Pelastuslaitoksen valmiuspäällikkö Ari Soppela kertoo, että pelastuslaitoksen tietoon on tullut tieltä suistumisia Kemissä, Rovaniemellä, Tervolassa ja Sodankylässä, mutta ne eivät ole aiheuttaneet isompia henkilövahinkoja.

Tervolassa tieltä suistunut autoilija katkaisi illalla valopylvään, joka kaatui osittain tielle ja Rovaniemen Vaaranlaidalla pelastuslaitos kävi raivaamassa illalla sähkötolpan, joka uhkasi kaatua tielle.

Merellä tuulee edelleen kovaa

Tuuli on kovaa myös perjantaina, sillä Ilmatieteen laitos on varoittaa kovasta tuulesta Perämeren pohjoisosasta Selkämeren eteläosaan ulottuvalla alueella.

Enimmillään puhurin voima saattaa nousta 21 metriin sekunnissa. Perämeren pohjoisosassa vesillä liikkuvia varoitetaan myös korkealla olevasta merivedestä.

Sähkökatkot jäivät pelättyä pienemmiksi

Kova tuuli on aiheuttanut odotettua vähemmän sähkökatkoja Lapissa. Sähköyhtiö Rovakairasta kerrotaan, että sähkökatkoja oli muutamia, mutta suurin osa niistä jäi lyhyiksi. Illalla enimmillään satakunta asiakasta oli ilman sähköä.

Pisimmät katkot olivat muutamalla kymmenellä asiakkaalla Rovaniemen ja Pellon rajalla Nuasjärvellä, missä sähköt pätkivät useaan kertaan iltapäivän ja illan aikana.

Rovakaira varoitti torstaina, että se varautuu kovan tuulen ja tykkylumen aiheuttamiin sähkönjakeluhäiriöihin. Rovakaira jakaa sähköä Rovaniemen entisen maalaiskunnan, Kittilän ja Sodankylän alueella.