1. yle.fi
  2. Uutiset

Kesätyöpaikkojen haku alkamassa

Jyväskylässä kaupunki arpoo sata kesäpestiä.

Lyhyet
Nuoria kesätöissä Joensuun skeittiparkkilla.
Esa Huuhko / Yle

Kesätyöpaikkojen haku alkaa näinä viikkoina.

Jyväskylän kaupunki avaa haun puolentoista viikon kuluttua tiistaina. Koululaisille (2002-2003 syntyneille) tarjolla on sata kahden viikon kesäpestiä, jotka kaupunki arpoo, ja lisäksi alle 18-vuotiaita valitaan hakemusten perusteella töihin kesäjälkkäreihin ja kulttuuripalveluihin.

Jyväskylä työllistää myös opiskelijoita kuukauden mittaisiin kesätyöjaksoihin, ja tukee nuorten työllistymistä yrityksille korvattavalla kesätyösetelillä.

Jämsän kesätyöpaikkojen haku alkaa helmikuun alkupuolella, jaossa on 140 lähinnä kahden viikon tai kuukauden jaksoa sekä kesätyöseteleitä. Paikat jaetaan vuorotteluperiaatteella eli aiemmin kesätyötä vaille jääneet ovat etusijalla. Lisäksi Jämsä työllistää kaksi kesäsomettajaa, yhden kesä- ja toisen heinäkuuksi.

Äänekosken kaupunki työllistää jälleen kaikki halukkaat yhdeksännen luokan päättävät sekä pari-kolmekymmentä muuta nuorta. Vs. työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen arvioi, että parin viikon kesäpestiin tarttuu noin 180 äänekoskelaisnuorta.

Helmi-maaliskuun taitteessa alkavassa Äänekosken kesätyöhaussa jakoon on tulossa myös alle 18-vuotiaiden työllistämiseen tarkoitettu kesätyöseteli, josta kaupunginhallitus päättää seuraavassa kokouksessaan.

Lue seuraavaksi