Poliisi on ottanut kiinni yhden epäillyn Kellon koulun uhkauksesta

Oulun rikosylikomisario Markus Kiiskinen ei vielä kommentoi, onko epäilty joku koulun oppilaista vai onko hän ulkopuolinen.

koulut
Kellon koulu.
Paulus Markkula / Yle

Oulun rikosylikomisario Markus Kiiskinen vahvistaa Ylelle, että poliisi on ottanut tänä aamuna yhden epäillyn henkilön kiinni liittyen Kellon koulua koskevaan uhkaukseen. Alustavien tutkimusten perusteella asiaan ei näytä liittyvän muita henkilöitä.

Kiiskinen ei vielä kommentoi, onko epäilty joku koulun oppilaista vai onko hän ulkopuolinen. Epäillyn jäljille päästiin poliisin omien tutkimusten perusteella.

Epäillyn tarkemmat kuulustelut aloitetaan tänään.

Osa lapsista jäänyt pois koulusta ja päiväkodista

Koulun rehtori Timo Soinin mukaan osa oppilaista on jäämässä koulusta pois. Hän kuitenkin korostaa, että uhkauksesta huolimatta tänään on normaali koulupäivä.

Koululla on tänään laajat turvatoimenpiteet. Paikalla on poliisipartio, Securitaksen vartija ja kaksi Oulun kaupungin turvallisuusviranomaista. Sen lisäksi koulun kaikki ovet, kahta lukuun ottamatta, on lukittu.

Koulussa on yhteensä noin 630 oppilasta, lisäksi samassa rakennuksessa toimii päiväkoti.

Ylen paikalla olevan toimittajan mukaan koulusta ja päiväkodista jää tänään paljon lapsia pois. Esimerkiksi parinkymmenen lapsen päiväkotiryhmästä vain neljä lasta oli paikalla kello 9 aikaan aamulla.