Poliisi on löytänyt Pudasjärven henkirikoksesta epäillyt – tapaukseen liittyy epäilty murha ja siepattu nainen

Rikoskomisario Jukka Nurmenniemi Keskusrikospoliisista kertoo, että epäiltyjä tekijöitä on useita ja kyseessä on iso rikosvyyhti.

henkirikokset
Kiire XL Tuire Joutsenvuo pasilan poliisitalo
Jouni Immonen / Yle

Poliisi on löytänyt Kia Ceed -henkilöauton, josta poliisi pyysi eilen havaintoja Pohjois-Pohjanmaan Pudasjärvellä torstaina 10. tammikuuta tapahtuneeseen tulipaloon ja epäiltyyn henkirikokseen liittyen.

Poliisi on lisäksi saanut tavoittelemansa henkilön kiinni. Hänen lisäkseen kiinni on otettu kaksi muuta henkilöä eilen aamulla. Kokonaisuutta tutkitaan tässä vaiheessa törkeänä ryöstönä ja törkeänä vapaudenriistona.

– Voi olla, että tapausta tutkintaan myös murhana, rikoskomisario Jukka Nurmenniemi Keskusrikospoliisista.

Kaksi henkilöistä otettiin kiinni Kiimingistä ja Kian kuljettajaksi epäilty henkilö Luulajasta Ruotsista. Samalla poliisi löysi naisen, jonka poliisi epäilee epäillyn ottaneen mukaansa palopaikalta vasten naisen tahtoa.

– Ensitietojen mukaan siepattu nainen löytyi fyysisesti vahingoittumattomana. Epäillyn otti kiinni Ruotsin poliisi, ja kiinniotto sujui rauhallisesti, tutkinnanjohtaja Nurmenniemi kertoo.

Vastuu esitutkinnasta on siirtynyt tänään aamulla Keskusrikospoliisille. KRP tekee tutkintaa edelleen tiiviisti Oulun poliisilaitoksen kanssa.

Henkirikos paljastui, kun Pudasjärven Petäjäkankaantiellä syttyi eilen aamulla tulipalo, jonka seurauksena omakotitalo paloi pahoin. Talon lähistöltä löydettiin ulkoa tien vierestä kuollut mies. Hän oli syntynyt vuonna 1960.

Poliisi kaipaa edelleen tietoja punaisen Kia Ceed -henkilöauton liikkeistä. Auton rekisterinumero on GIM-639.

Vihjeet autosta ja muista mahdollisista vihjeistä rikoksiin liittyen pyydetään osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).