90's spirit Meripuistorock soi kesällä Kemissä – 1990-luvun bändit kasaavat rivinsä uudelleen

Ainakin kahdeksan Kemissä 1990-luvulla vaikuttanutta bändiä on ilmoittautunut mukaan uuteen tapahtumaan.

Musiikkitapahtumat
Kati Klaavuniemi ja Mikko Anttila.
Kemitiimin toiminnanjohtaja Kati Klaavuniemi ja uuden bänditapahtuman järjestäjiin kuuluva Mikko Anttila.Risto Koskinen / Yle

90's spirit Meripuistorock -tapahtuma järjestetään Kemin Meripuiston ja sisäsataman alueella perjantaina 12. heinäkuuta. Tapahtumassa esiintyy 1990-luvulla aktiivisesti keikkailleita kemiläisyhtyeitä. Tähän mennessä mukaan ovat ilmoittautuneet muun muassa bändit JokaMiesLuokka (siirryt toiseen palveluun), Nameless (siirryt toiseen palveluun), White Caps ja The Midwinter (siirryt toiseen palveluun).

– Luvassa on monenlaista musiikkia. On suomipoppia, kunnon metallia ja rockabillyä, kertoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva Mikko Anttila.

Suurin osa yhtyeistä on jo lopettanut toimintansa ja kasaa rivinsä uudelleen juuri kesän tapahtumaa varten.

– Osa porukasta asuu tosi etelässä, eli varmaan Tampere-Helsinki -akseliltakin on tulossa väkeä soittamaan ja kasailemaan bändejä – ainakin vielä kerran.

Toivon, että tapahtuma löytää myös uudet sukupolvet, uusia bändejä ja uusia ideoita.

Kati Klaavuniemi

Anttilan mukaan bändit ovat ottaneet tapahtumaidean vastaan hyvin. Myös Anttila itse on tuomassa vanhan yhtyeensä esiintymislavalle 19 vuoden jälkeen.

– Sehän tuntuu ihan hiton hyvältä. Tapahtuman ideahan lähti Virtasalon Matilta pari vuotta sitten ja siitä asti tätä on miettinyt, hymyilee Anttila.

Kemin kaupungin keskustaa syksyllä.
Kemin Meripuiston laululava oli aikoinaan suosittu keikkapaikka - Lavalla on esiintynyt monia Suomen kärkikastiin kuuluvia artisteja Dingosta lähtien.Antti Ullakko / Yle

"Nostalgiatripille Meripuistoon"

90's spirit Meripuistorock -tapahtuma nivoutuu myös osaksi Easy Living in Kemi -viikkoa. Easy Living -tapahtumaa järjestävässä Kemitiimissä uusi musiikkitapahtuma otetaan ilolla vastaan.

– Varsinkin näin Kemi 150 -juhlavuonna tapahtuma istuu erittäin hyvin Easy Living -viikkoon. Itsekin muistelen niitä Meripuiston keikkoja, sitä hurmosta ja tunnelmaa. On aivan mahtavaa saada näitä muusikkoja kaivamaan vanhoja taitoja esille ja päästä nostalgiatripille Meripuistoon, sanoo Kemitiimin toiminnanjohtaja Kati Klaavuniemi.

Tapahtuma voisi tulla jopa jäädäkseen, pohtii Klaavuniemi.

– Sitä juuri haetaan, että tulisi vaikka perinne. Toivon, että tapahtuma löytää myös uudet sukupolvet, uusia bändejä ja uusia ideoita. Eli ei vain käydä pientä piipahdusta jossain menneisyydessä vaan tuodaan myös tänne tulevaisuuteen.

Anttilan mukaan bändien ilmoittautumisia otetaan vielä vastaan ja esiintymisaikaa pyritään järjestämään.

– Jos esimerkiksi Facebookissa tai muualla bongailee minut, ei muuta kuin viestiä tulemaan, niin varmasti järjestetään. Joillekin bändeille saatamme järjestää jopa jotain pidempiä keikkoja esimerkiksi ravintoloihin ja terasseille.