Poliisi on ottanut kiinni Pudasjärven henkirikoksesta epäillyt – vastuu esitutkinnasta siirtynyt Keskusrikospoliisille

Tapaukseen liittyy epäilty murha ja siepattu nainen.

Pudasjärvi
Poliisiin logo poliisi univormussa
Henrietta Hassinen / Yle

Poliisi on löytänyt Kia Ceed -henkilöauton, josta poliisi pyysi eilen havaintoja Pohjois-Pohjanmaan Pudasjärvellä torstaina 10. tammikuuta tapahtuneeseen tulipaloon ja epäiltyyn henkirikokseen liittyen.

Poliisi on lisäksi saanut tavoittelemansa henkilön kiinni. Hänen lisäkseen kiinni on otettu kaksi muuta henkilöä eilen aamulla. Kokonaisuutta tutkitaan tässä vaiheessa törkeänä ryöstönä ja törkeänä vapaudenriistona.

– Voi olla, että tapausta tutkintaan myös murhana, rikoskomisario Jukka Nurmenniemi Keskusrikospoliisista kertoo.

Kaksi henkilöistä otettiin kiinni Kiimingistä ja Kian kuljettajaksi epäilty henkilö Luulajasta Ruotsista. Samalla poliisi löysi naisen, jonka poliisi epäilee epäillyn ottaneen mukaansa palopaikalta vasten naisen tahtoa. Epäillyn otti kiinni Ruotsin poliisi.

Vastuu esitutkinnasta on siirtynyt tänään aamulla Keskusrikospoliisille.

Poliisi kaipaa edelleen tietoja punaisen Kia Ceed -henkilöauton liikkeistä. Auton rekisterinumero on GIM-639. Vihjeet autosta ja muista mahdollisista vihjeistä rikoksiin liittyen pyydetään osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Lue koko juttu: Poliisi on löytänyt Pudasjärven henkirikoksesta epäillyt – tapaukseen liittyy epäilty murha ja siepattu nainen

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)