Hyppää sisältöön

Talouselämä: Konepajan Brunon tulevaisuus vaakalaudalla – talousvaikeuksista kärsivä kulttuuritehdas joutuu lähtemään?

Lehden mukaan Vallilan konepajan uusi omistaja Bruce Oreck aikoo remontoida tilat ja rakennus pitää tyhjentää pian.

Helsinkiläisen tapahtumapaikan ja kirpputorin, Konepajan Brunon taloustilanne on heikko, kirjoittaa Talouselämä (siirryt toiseen palveluun).

Konepajan Bruno Oy:lle on tullut lehden mukaan viime kuukausien aikana neljä velkomustuomiota, joissa muun muassa pienpanimoalan yhtiöt hakevat 10 000 euron saatavia. Lisäksi Brunolla on aiempia maksamattomia velkoja.

Lehden mukaan myös tuoreimmassa tilinpäätöksessä yhtiön tila on hyvin vakava: sen liikevaihto oli reilut 330 000 euroa ja se teki tappiota reilut 17 000. Yrityksen oma pääoma oli mennyt lähes 70 000 euroa miinukselle.

Konepajan Brunon hallituksen jäsen Jakke Nikkarinen selittää talousongelmien johtuvan muun muassa edellisestä vuokranantajasta VR:stä.

– Ne antoivat meille alkoholiluvan vain kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan. Jouduimme ne joka kerta uusimaan. Meillä oli tietoa tulevaisuudesta vain kolmen kuukauden päähän, Nikkarinen kertoo Talouselämälle (siirryt toiseen palveluun).

VR Group aikoi myydä omistamansa rakennukset Vallilan konepaja-alueella vuonna 2016 Bauhaus-rautakauppaketjulle, jolloin Konepajan Bruno olisi saanut häädön.

Kiinteistöt osti lopulta Yhdysvaltain entisen Suomen-suurlähettilään Bruce Oreckin yhtiö.

Konepajan Bruno ja Oreck tukkanuottasilla vuokrasta

Nikkarinen kertoo, että rakennus, jossa Konepajan Bruno sijaitsee, menee remonttiin puolen vuoden päästä.

Nikkarisen mukaan Oreck lupasi aiemmin yhtiölle, että se saa käyttää tiloja vuoteen 2022 asti, mutta heti kauppojen jälkeen hän oli ilmoittanut vuokran kolminkertaistuvan.

Bruce Oreck syyttää Talouselämä (siirryt toiseen palveluun)-lehdessä Konepajan Brunoa maksamattomista vuokrista ja vuokravakuuksista.

Oreckin mukaan vuokra nousee, koska rakennus on 1900-luvun alun rakennus ja vaatii ison remontin ja "rakennusta ei voi korjata, jos siellä on ihmisiä".

Jakke Nikkarisen mukaan Oreck on luvannut Konepajan Brunolle toisen tilan, mutta yhtiö pitää epävarmana, voiko se jatkaa toimintaansa muualla.

Lue myös:

.
.