Kylie Minoguen ja Justin Bieberin kanssa yhteistyötä tehnyt Henri Lanz valittiin Sony Music Finlandin johtoon

Lanz on työskennellyt paljon Yhdysvalloissa.

Tuottaja Henri Lanz eli MGI Kuva: Yle

Henri Lanz, 34, on kansainvälisesti arvostettu musiikkituottaja ja lauluntekijä, joka on työskennellyt lukuisten maailmantähtien kanssa. Meriittilistalta löytyvät muun muassa sellaiset nimet kuin Kylie Minogue, Sia ja Justin Bieber. Hän on yksi parhaita ulkomailla menestyneitä suomalaisia musiikinammattilaisia.

Sony Music Entertainmentin Manner-Euroopan ja Afrikan johtaja Daniel Lieberbergin mukaan Lanz tulee keskittymään erityisesti Sony Music Finlandin luovaan sisältöön ja sen kehittämiseen.

– Lanzilla on runsaasti kansainvälistä kokemusta. Lisäksi hänellä on kokonaisvaltainen ymmärrys modernista musiikkibisneksestä, kertoo Lieberberg tiedotteessa.

Musiikkipiireissä Lanz tunnetaan myös nimellä MGI. Hän on työskennellyt paljon Yhdysvalloissa. Hän perusti oman M-Eazy Music -yhtiön reilut kymmenen vuotta sitten. Yhtiön tuottamat kappaleet ovat nousseet listasijoituksille Suomen ja Yhdysvaltojen lisäksi Ranskassa, Australiassa, Isossa-Britanniassa, Meksikossa, Koreassa, Unkarissa, Tanskassa ja Japanissa.

Kotimaassa Lanz on työskennellyt muun muassa Cheekin, Redraman ja Evelinan kanssa. Lahdesta kotoisin oleva Lanz on palkittu Emma Gaalassa vuoden tuottajana vuosina 2014 sekä 2016.

Lanz sanoo tiedotteessa ottavansa uuden pestin innolla vastaan.

– Tuon mukanani niin uutta sisältöä kuin myös luovan visioni, sekä uuden, modernin johtamiskulttuurin.

Lanzin edeltäjä Wemppa Koivumäki luopui toimitusjohtajan pestistä viime syksynä. Sony Music Finland on osa globaalia Sony Music Entertainment yhtiötä.

Lue lisää: