Valtiovarainministeri Petteri Orpo: Kasitie kunnostettava myös Porin päässä

Porissa Satakunnan kokoomuksen tilaisuudessa vieraillut Orpo totesi muistavansa, että satakuntalaiset tukivat valtatien 8 kunnostuksen aloittamista Turun suunnassa.

Petteri Orpo
Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo Porissa 11.1.2019.
Petteri Orpo (kok.) puhui kokoomuksen tilaisuudessa Porisa perjantaina.Antti Laakso / Yle

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) tukee valtatien 8 perusparannuksen jatkamista.

Orpon puolue kokoomus on ollut hallituksessa vuodesta 2007 saakka. Satakuntalaisilla on Orpon mukaan oikeutettu käsitys, että maakunnan liikenneverkko on jäänyt varjoon, kun kunnostusrahoja on viime vuosina jaettu.

– Henkilökohtaisesti muistan hyvin, miten Varsinais-Suomen liiton puheenjohtajana ollessani Satakuntaliiton kanssa sovimme, että Satakunta tukee Varsinais-Suomea, kun kasitien kehittäminen aloitetaan Turun suunnasta. Puhuimme silloin, että koko yhteysväli on saatava kuntoon, Orpo sanoo.

Satakunnan valtaväylät pitää pystyä huolehtimaan kuntoon.

Petteri Orpo (kok.)

Valtiovarainministeri pitää tärkeänä, että kasitien Satakunnassa kulkeva osuus saadaan mukaan, kun eduskunnassa tehdään 12-vuotinen parlamentaarinen liikennesuunnitelma koko Suomeen.

– Suunnitelman pohjalta seuraava hallitus – on se minkä värinen tahansa – tekee ensi vaalikauden rahoituspäätöksiä. Satakunnan valtaväylät pitää pystyä huolehtimaan kuntoon, ja itse nostan kasitien sieltä kärkeen, Orpo sanoo.

Kokoomus tavoittelee Satakunnassa kahta kansanedustajan paikkaa. Viime vaaleissa puolue menetti toisen paikkansa.