Hyppää sisältöön

Pääministeri Sipilä Oulun uusista seksuaalirikosepäilyistä: Tämänkaltaista ei voi ymmärtää

Sipilä muistuttaa, että vakavat rikokset vaikuttavat kielteisesti pysyvän oleskeluluvan saamiseen.

Juha Sipilä Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on paheksunut kovin sanoin Oulussa tänään perjantaina paljastuneita uusia alaikäisiin kohdistuneita seksuaalirikosepäilyjä.

– Saimme tänään tiedon, että Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Rikoksiin epäiltyjen on kerrottu olevan ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä, Sipilä toteaa lausunnossaan.

Sipilä kertoo, kuinka jo aiemmat teot alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä hänessä "syvän inhon tunteen". Hän sanoo siksi ymmärtävänsä kansalaisten keskuudessa esiintyvän huolen ja järkytyksen.

Sipilä jatkaa, että jokaisen tänne tulevan on noudatettava Suomen lakeja ja kunnioitettava jokaisen ihmisen koskemattomuutta. Rikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan oikeusvaltion periaatteiden mukaan. Vakavat rikokset vaikuttavat lisäksi kielteisesti pysyvän oleskeluluvan saamiseen. Sipilän mukaan turvapaikkajärjestelmä ei voi suojella rikollisia.

– Ajatuksemme ovat kaikkien näiden alaikäisten nuorten ja heidän perheidensä tukena näissä täysin epäinhimillisissä ja tuomittavissa teoissa. Tämänkaltaista väkivaltaisuutta ja piittaamattomuutta en voi ymmärtää, Sipilä päättää lausuntonsa.

Myös valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tuomitsi jyrkästi uudet seksuaalirikosepäilyt.

Lue lisää

.
.