Rakennustyömaalta löytyi toisen maailmansodan aikainen pommi Helsingissä – metroliikenne jouduttiin katkaisemaan kuljetuksen takia

Poliisi sai ilmoituksen Kulosaaresta löytyneestä räjähteestä kello 14 iltapäivällä.

Pommit ja räjähdykset
Helsingin Kulosaaressa sijaitsevalta rakennustyömaalta löytyi perjantaina sodanaikainen pommi.
Helsingin Kulosaaressa sijaitsevalta rakennustyömaalta löytyi perjantaina 11. tammikuuta iltapäivällä sodanaikainen pommi. Mikko Stig / Lehtikuva

Helsingin Kulosaaressa rakennustyömaalta Kulosaaren Puistotieltä löytyi perjantai-iltapäivänä räjähde. Puolustusvoimat on tunnistanut räjähteen toisen maailmansodan aikaiseksi pommiksi. Puolustusvoimat kuljetti pommin purettavaksi Santahaminaan.

Koska räjähde löytyi keskeiseltä paikalta Helsingissä, sen kuljettamisen takia esimerkiksi metroliikenne jouduttiin pysäyttämään. Poliisin mukaan liikennekatkokset olivat noin viidentoista minuutin mittaisia.

Eversti Peppiuksen pommitettu huvila Kulosaaressa.
Kulosaarta pommitettiin Helsingin suurpommitusten yhteydessä helmikuussa 1944. Eversti Peppiuksen tuhoutunut huvila kuvattiin 3. helmikuuta.SA-kuva

Polisiin mukaan puolustusvoimat raivaa sodan aikaisia pommeja noin 400 kertaa vuodessa, joten räjähteen löytyminen ei sinänsä ole tavatonta. Erikoisen tapauksesta teki se, että räjähde löytyi Helsingistä ja läheltä Itäväylää ja metroliikennettä.

Poliisin mukaan pommi ei ole aiheuttanut vaaraa, koska se on ollut niin kauan räjähtämättömänä. Toisaalta: koska kyseessä on räjähde, sen kuljettaminen ei ole täysin vaaratonta.

Puolustusvoimien mukaan kyseessä on palopommi, joka sisältää räjähdettä yhteensä 20 kiloa. Pommin arvioitu pudottamisajankohta on helmikuu 1944.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Kartta
Yle Uutisgrafiikka