1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kanada

"Uusi hyvin rohkea kanadalainen" – Perheväkivaltaa paennut saudinainen saapui Kanadaan

Kanadan ulkoministeri otti lentokentällä vastaan turvapaikan saaneen saudinaisen.

Huppariin sonnustautuneen Rahaf Mohammed al-Qununin oikealla puolella on Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland. Kuva: Lars Hagberg / AFP

Perheväkivaltaa paennut 18-vuotias saudinainen saapui tänään Kanadaan Toronton lentokentälle.

Turvapaikan saanutta Rahaf Mohammed al-Qununia oli vastassa Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland sekä suuri joukko toimittajia.

– Uusi hyvin rohkea kanadalainen, Freeland sanoi seisoessaan al-Qununin vierellä.

Thaimaasta Torontoon lentänyt huomion keskipiste ei vastannut lehdistön kysymyksiin.

– Hänellä on pitkä matka takanaan, Freeland perusteli.

Kanadan yleisradioyhtiö CBC:n toimittajan Susan Ormistonin tilanteesta tviittaaman videon näet tästä.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Kanadan pääministeri Justin Trudeau oli aikaisemmin ilmoittanut, että al-Qunun hyväksytään pakolaiseksi Kanadaan. Tämä ilmoitus laittoi pisteen nuoren naisen pakomatkalle, jota on seurattu pitkin viikkoa ympäri maailman.

Al-Qunun saapui Bangkokiin viime sunnuntaina Kuwaitista. Naisen päämäärä oli Australia, mutta matka katkesi Thaimaahan sen jälkeen, kun naisen sukulaiset vaativat hänen palauttamistaan Saudi-Arabiaan.

Al-Qunun kertoi lähteneensä pakomatkalle, koska hän oli hylännyt islaminuskon ja saudiarabialaisen elämäntavan. Nainen sanoi olevansa varma, että mikäli hänet palautetaan Saudi-Arabiaan hänen perheensä surmaa hänet.

Alun perin Thaimaa oli käännyttämässä al-Qununin takaisin kotimaahansa. Tapauksen noustua julkisuuteen Thaimaa kuitenkin luopui palautushankkeesta ja nainen pääsi jatkamaan matkaansa Kanadaan.

Lue lisää:

Perheväkivaltaa Thaimaahan paennut saudinainen saa turvapaikan Kanadasta

Thaimaassa perheväkivaltaa pakeneva saudinainen välttää palautuksen

18-vuotias saudinainen pakeni perhettään Bangkokin lentokentälle, mutta Thaimaa uhkaa karkottaa hänet takaisin kotiin – "Olen sataprosenttisen varma, että he tappavat minut"