1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulun seksuaalirikokset

Keskustan Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle tiistaiksi – taustalla Oulun ja Helsingin seksuaalirikosepäilyt

Myös SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ehdotti eduskuntaryhmien koolle kutsumista aiemmin sunnuntaina.

Antti Kaikkonen Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle tiistaina keskustelemaan tilanteesta ja toimenpiteistä seksuaalirikosten estämiseksi.

– Jokaisen Suomeen tulevan on elettävä maamme lakien mukaan ja kunnioitettava toisen ihmisen koskemattomuutta. Muuta vaihtoehtoa ei ole, Kaikkonen sanoo tiedotteessaan.

Jo aiemmin tänään sunnuntaina SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman halusi aiemmin sunnuntaina kaikki eduskuntaryhmät koolle Oulun ja Helsingin seksuaalirikosepäilyjen takia.

Lindtmanin mukaan ryhmät sopisivat yhteisistä, jo tällä vaalikaudella tehtävistä konkreettisista toimenpiteistä lapsiin ja nuoriin kohdistuvien seksuaalirikosten kitkemiseksi. Hän esittää kuutta toimenpidettä. Niihin kuuluvat muun muassa kansalaisuuden menettäminen tietyissä tapauksissa ja poliisien resurssien lisääminen.

Antti Lindtman Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

– Hyväksyessään nämä muutokset eduskuntaryhmät lähettäisivät vahvan yhteisen viestin siitä, että me päätöksentekijät pystymme nopeisiin ratkaisuihin ihmisten oikeudentajua vakavasti koettelevien rikosten ehkäisemiseksi, Lindtman sanoo tiedotteessaan.

Hän toteaa, että eduskunnan lakivaliokunnassa on parhaillaan käsittelyssä seksuaalirikoksiin ja kansalaisuuslakiin liittyviä lakiehdotuksia.

– Ehdotankin, että eduskuntaryhmät kokoontuisivat heti alkavalla viikolla käsittelemään, miten nämä ehdotukset viedään eduskunnassa lävitse kiristäen selvästi lainsäädäntöä nykyisestä, Lindtman sanoo.

Lauantaina Siniset vaati, että hallitus kokoontuu hätäkokoukseen Oulun uusien seksuaalirikosepäilyjen vuoksi. Myöhemmin lauantaina pääministeri Juha Sipilä (kesk.) torppasi Sinisten vaatimukset hätäkokouksen järjestämisestä.

Lue lisää

Poliisi: Helsingissä kolme miestä kiinni epäiltyinä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista

Sipilä: Suomeen tulevien on sopeuduttava lainsäädäntöömme ja arvoihimme

Siniset vaatii hallitusta hätäkokoukseen Oulun seksuaalirikosepäilyjen takia

16 epäiltyä, yksi vapaalla jalalla, uhrien määrä lähestyy kymmentä – ainakin tämä Oulun seksuaalirikosepäilyistä tiedetään