Helsingin metro ajaa aamulla mahdollisesti harvennetuin vuorovälein

Viimeisiä asetinlaitteen käyttöönottoon liittyviä asioita ratkotaan HKL:n mukaan yön aikana.

metro
Metrojuna seisoo Kampin metroasemalla.
Metroa saattaa joutua odottamaan tavallista pitempään.Kari Ahotupa / Yle

Helsingin kaupungin liikennelaitos, HKL kertoi sunnuntai-iltana, että metron asetinlaitteen käyttöönotto metrolinjan osuudella Ruoholahdesta itään on valmistumassa ja matkustajaliikenne käynnistyy varhain maanantaina normaaliin aikaan.

Metrojärjestelmään tehdään kuitenkin vielä sunnuntain ja maanantain välisen yön aikana joitakin muutoksia. Tämän vuoksi on mahdollista, että aamun ruuhkaliikenteessä liikennettä ajetaan jonkin verran harvennetuin vuorovälein.

– Metron koeajoissa on ilmennyt joitakin tiheimmän ruuhka-ajan liikenteeseen ja järjestelmän käytettävyyteen liittyviä haasteita, joita vielä yön aikana ratkotaan. Mahdollinen vuorovälien harventaminen ruuhkassa olisi varotoimi, jolla varmistettaisiin liikenteen sujuvuus, kertoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

Puutteet eivät HKL:n mukaan vaikuta metroliikenteen turvallisuuteen.

Metroliikennettä korvattiin asetinlaitetteen vaihtotöiden vuoksi viikonlopun aikana ylimääräisillä busseilla ja raitioliikenteellä.

Aiheesta aiemmin:

Rakennustyömaalta löytyi toisen maailmansodan aikainen pommi Helsingissä – metroliikenne jouduttiin katkaisemaan kuljetuksen takia