Hyppää sisältöön

Kuvat: Uima-altaasta löytyi käärme, jonka kimpussa oli yli 500 punkkia – ”Yritti ehkä hukuttaa loiset”

Asiantuntijan mukaan näin suuri punkkimäärä viittaa siihen, että sairaan käärmeen luonnolliset puolustusmekanismit olivat pettäneet.

Uima-altaasta löytyneestä mattopytonista löytyi yli 500 punkkia Queenslandissa, Australiassa. Kuva: Gold Coast and Brisbane Snake Catcher/ Facebook

Australian Queenslandissa käärmeenpyydystäjät ovat pelastaneet uima-altaasta mattopytonin, jonka nahka oli kauttaaltaan punkkien peitossa.

Erikoisesta tapauksesta Gold Coastin kaupungissa kertovat muun muassa BBC (siirryt toiseen palveluun)ja Newsweek (siirryt toiseen palveluun).

Eläinlääkärit poistivat sairaan matelijaparan kimpusta yli 500 punkkia. Käärme on parhaillaan hoidossa villieläinklinikalla ja sen arvellaan toipuvan koettelemuksestaan.

Nike-nimisestä käärmeestä irrotettuja punkkeja. Kuva: Gold Coast and Brisbane Snake Catcher/ Facebook

Käärmeenpyydystäjäryhmä Gold Coast and Brisbane Snake Catchers on nimennyt pytonin Nikeksi. Ryhmän työntekijä Tony Harrison arvioi BBC:lle, että käärme yritti uima-altaassa ilmeisesti hukuttaa loisia.

Professori Bryan Fry Queenslandin yliopistosta kertoo, että punkkien ja muiden loisien tarttuminen käärmeisiin luonnossa ei ole lainkaan harvinaista. Kuitenkin näin suuri punkkimäärä viittaa Fryn mukaan siihen, että käärme oli sairas, todennäköisesti kuivuuden tai kuumuuden vuoksi.

– Selvästikin kyseessä on ollut vakavasti sairas eläin, koska sen omat luonnolliset puolustusmekanismit olivat pettäneet, sanoo Fry.

Käärmeen arvellaan yrittäneen hukuttaa uima-altaassa sen nahkaan tarttuneet punkit. Kuva: Gold Coast and Brisbane Snake Catcher/ Facebook

Professori arvioi, ettei käärme olisi selvinnyt hengissä, mikäli sitä ei olisi pelastettu ja viety hoitoon.

Käärmeenpyydystäjä Harrison kertoi myöhemmin, että Nike kärsi tulehduksesta, mutta eläin voi nyt hyvin.

Nike on määrä vapauttaa villieläinklinikalta luontoon aikanaan, kun se on parantunut täysin.

Aiheesta lisää:

.
.